Kako zabaviti decu

Kako zabaviti decu kod kuće

Bilo da ste roditelj ili bebisiter sigurno vam nekada ponestanu ideje kako da zabavite dete. Zato, pročitajte ovaj tekst i naučićete kako to da uradite.

Ispričajte neku priču. Zamolite dete da uzme svoju omiljenu igračku i da sedne da mu ispričate uzbudljivu priču. Za mlađu decu, ovaj metod dobro funkcioniše. Starija deca više vole da oni lično budu ukljuceni. Starijoj deci možete reći da prikupe korisne rekvizite za priču, ili da nacrtaju neku ilustraciju prema svojoj zamisli.

Budite strogi kod gledanja televizije. Ako je moguće, ograničite vreme za gledanje TV-a ili pronađite druge načine da zaokupite pažnju deteta. Emisije koje se fokusiraju na učenje deteta su dobar izbor.Kako zabaviti decu

Dajte im zadatak oko kuće. Ne mora to biti nešto naporno, to treba da bude neki jednostavan zadatak koji oni lako mogu da urade. Mogu da vežbaju svoj rukopis, pišu azbuku, pokupe igračke ili da nameste svoj krevet.
Dozvolite detetu da vam pomogne. Bez obzira da li je to čišćenje, kuvanje ili organizacija, dete će verovatno želeti da učestvuje. Deca vole da rade stvari koje rade odrasli i aktivnost je dobra za njih.

Postavite sto za vaše dete. Ako radite kod kuće, dete može da vas kopira tako što će glumiti da radi vaš posao. Oni takođe mogu da se igraju „školice“ ili „kancelarije“. Ostavite im na maštu.

Idite u šetnju ili vožnju bicikla, igrajte se sa njima u dvorištu ili ih vodite u park.

Neka dete pozove svoje prijatelje da se igraju sa njim. Oni će uživati u igranju sa svojim vršnjacima.

Budite kreativni u igri sa detetom. Crtanje, bojenje slikovnica su samo od nekih opcija, ili kada je lepo vreme crtanje kredom po trotoaru je takođe odlična stvar.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts