Kako editovati PDF dokument

Kako editovati PDF dokument

Kada koristite računar za posao praktično je neizbežno korišćenje PDF dokumenta. Uostalom, većina datoteka koje se skeniraju rade se u PDF formatu. Ovo može biti naporno, jer ne možete da jednostavno otvorite skenirani PDF dokument i da ga izmenite. Postoje programi koje možete koristiti, koji vam omogućavaju da menjate tekst, pa čak i da dopunite postojeći.

Počnite tako što ćete otići na sajt Nitro PDF Professional i preuzeti ovaj softwer. Nakon što ste preuzeli program, sledite uputstvo da bi ga instalirali. Kada završite instalaciju, otvorite Nitro PDF.

Kliknite na „Open“ ikonicu na vrhu programa. Tada će se otvotiti PDF dokument i možete ga menjati.

Pregledajte dokument i izaberite PDF tekst koji želite da menjate. Takođe možete da izbrišete tekst ili dodate bilo šta u vaš dokument. Da biste izmenili tekst, kliknite desni taster miša na deo teksta koji želite da izmenite. U padajućem meniju izaberite „Izmeni tekst“. Zatim jednostavno izmenite vaš tekst kao što biste u bilo kom programu za obradu teksta to uradili.

Koristite alate u vrhu ekrana da biste dodali grafikone, slike i druge stvari na vaš PDF dokument. U većini slučajeva verovatno ćete želeti da izmenite samo tekst. Međutim, Nitro PDF vam nudi vam i druge mogućnosti.

Da biste sačuvali tekst klikinte na „Save“(ikonicu na vrhu programa) i uspeli ste.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts