Kako misliti pozitivno

Kako naučiti pozitivno misliti?

Pozitivno razmisljanje moze vam pomoci da vidite dobro u ljudima I situacijama, kako biste postali srecniji I zadovoljniji, jednostavnom zamenom negativnih misli pozitivnim.

Biti pozitivan vam takodje moze otvoriti mnoga vrata I u dozvoliti vam da upoznate ljude I dozivite situacije koje inace ne biste, sa negativnim mislima.

Misliti pozitivno zahteva stalan trud I svest, ali to je nista naspram toga kakvu promenu to moze izazvati u vasem zivotu.

Donesite svesnu odluku da želite da mislite pozitivno. Vec ovog trenutka tako odlucite. Napisite male podsetnike I stavite ih tamo gde ce vam cesto pasti pogled u toku dana.

Neka vam predje u naviku da analizirate situaciju u kojoj ste se nasli I da iz nje izvucete sto vise pozitivnog. Cak iako je ona teska I izazovna, uvek mozete pronaci neki aspekt koji je pozitivan.

Budite zahvalni. Kada ste zahvalni za stvari koje imate I osobe koje poznajete, gomilace se samo jos vise takvih stvari I osoba. Jer covek je svojevrstan magnet I ukoliko misli pozitivno, privlaci pozitivno. Isto vazi I za negativno. Odvojite trenutak I zapisite na svemu ste sve zahvalni I videcete da itekako imate razloga da budete srecni. Idite do detalja u tom spisku I nikada ga ne smatrajte konacnim, vec ga dopunjujte svakodnevno.

Napravite pozitivne afirmacije, odnosno izjave koje vam odgovaraju I ponavljajte ih svakodnevno. Bolje bi bilo ako biste to mogli da radite glasno, pred ogledalom, kako biste bili sto uverljiviji sami sebi. Ako, pak to nije izvodljivo govorite ih u sebi kad god imate priliku.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts