Kako poboljsati pamcenje

Kako poboljšati pamćenje

Kako poboljsati pamcenje

Kako poboljšati pamćenje

Kako biste poboljsali svoje memorijske sposobnosti, morate da radite na tome. To nece biti lako, narocito ako ih niste koristili na pravi nacin sve ovo vreme. Mozak je organ I treba da ostane u dobrom stanju.

Memorijske vestine su nesto sto svako od nas koristi svakodnevno, inace ne bismo nista uradili kako treba. Vec bismo sve zaboravili. Mozak je izuzetno mocan organ, ali ako se o njemu ne brine na pravi nacin, moze biti I najslabiji.

Ali zato smo mi tu da vam pomognemo da vasu mozdanu funkciju dovedete do maksimuma. Kada primetite da vasa memorija popusta, to je siguran znak da treba da uradite nesto. Kod zena, gubitak pamcenja se obicno vezuje sa godinama I poremecajem rada hormona u menopauzi. Medjutim, moze se desiti I kod mladjih zena, ukoliko zloupotrebljavaju svoje telo na neki nacin ili su, jednostavno lenje u razmisljanju.

Tehnike za poboljšanje pamćenja

Neke od tehnika koje cemo vam predloziti su vrlo jednostavne. Prva od njih je da koristite suprotnu ruku, umesto one kojom ste navikli da obavljate neke jednostavne zadatke. Tako, na primer ako se javljate na telefon desnom rukom, sada pocnite da koristite levu. To mozete da uradite sa vecinom stvari koje obavljate svaki dan. Iako ce vam u pocetku biti neobicno I neugodno, imajte na umu da to sto radite poboljsava memorijske sposobnosti vaseg mozga.

Druga tehnika je da uradite nesto sto nikada pre niste. Nije bitno da li je to na fizickom ili psihickom planu, ili na oba. Dajemo vam neke ideje: joga, pilates, tenis, crtanje, vajanje… Poenta je da izvrsite vezu mozga sa rukom, a vezano za aktivnost koja mozgu nije poznata od ranije.

 Ucenje je kljucni faktor u odrzavanju vitalnosti mozga. Sledeca tehnika koju preporucujemo je da radite uobicajene stvari zatvorenih ociju. Na primer, oblacite se, obuvate se.

Uz to, ucenje je jedna od najboljih tehnika za poboljsanje pamcenja, posebno ako citate kako biste naucili nesto novo.

Takodje, mirno okruzenje poboljsava funkciju mozga, tako da ako zivite u ovakvom okruzenju I vas mozak ce bolje funkcionisati. A ukoliko je vase okruzenje suprotno miru, onda ce vam zivot biti pun stresa I drame I bukvalno cete izgubiti svoj um.

Pomoci ce vam I resavanje: rebusa, zagonetki ili ukrstenih reci.

Kao sto vidite, ove tehnike nisu teske same po sebi, ali ih retko ko praktikuje. Zato, bacite se odmah na posao.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts