Kako prevazici strah od braka

Kako prevazići strah od braka

Kako prevazici strah od braka

Kako pobediti strah od braka?

Iako je stopa razvoda svakog dana sve veca I veca, na brak se ipak ne treba odluciti tek tako. Sasvim je prirodno da imate strah od ulaska u brak, ali postoje brojni načini da se on prevazidje i da uživate u njemu do kraja svog života.

Razmislite odakle potiču vasi strahovi. Ako vam ovo nije prvi put da stupate u brak, onda razmislite gde ste prethodni put pogresili I sta treba da uradite drugacije, kako bi ovaj brak trajao. Najvaznije je da shvatite sta zelite I dobro razmislite da li je osoba koju ste odabrali prava za vas. Jer, ponekad strah od braka potice upravo od cinjenice da sumnjate da li je ta osoba prava za vas. Ovi strahovi se mogu prevazici prvenstveno iskrenoscu prema sebi I otvorenim I postenim sagledavanjem razloga za I protiv te osobe. Zatim, razgovarajte sa buducim supruznikom o tome. To ne znaci da ste slabi, naprotiv pokazuje vasu snagu. Tako cete na najbolji nacin savladati strah od stupanja u brak.

Zatim, prihvatite cinjenicu da je brak rad. Najgore sto mozete sebi da dozvolite jeste da verujete da ce svaki dan vaseg braka biti ruzicast I da necete imati nesuglasica ili problema. Kljuc uspesnog braka ili bilo koje veze je u pronalazenju valjanog resenja za svaki problem koji iskrsne. Ali, to podrazumeva zajednicko resavanje problema, jer je brak sklopljen izmedju dve osobe.

Ako mislite da je potrebno, potrazite predbracnog savetnika. To ne znaci da ne zelite da stupite u brak, vec da imate neke nedoumice na koje vam moze odgovoriti strucna osoba. Takodje, razgovarajte sa prijateljima o njihovim iskustvima, ako ih imaju.

Sasvim je normalno I prirodno da imate nervozu pred vencanje, I vi I vas buduci suprug ili supruga. Zato je dobro da budete surovo iskreni jedno prema drugom I da na vreme ustanovite da li je ta nervoza prirodna, jer ona cesto moze biti znak da ljudi jos uvek nisu spremni za brak. Resite to na vreme, pa ce vam I svi problemi koji ce dolaziti I prolaziti u bracnom zivotu biti laksi za prevazilazenje.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts