Prag

Gde putovati na jesen?

Jesenje putovanje 2013

Ideje za godišnji odmor u septembru i oktobru

Sezona godišnjih odmora je prošla, ali to ne znači da će ljubitelji putovanja ostati bez ideja gde da  pobegnu od obaveza, bar za vikend.

Ako ste radili tokom leta i niste stigli da iskoristite godišnji odmor, ne mora jesen da vas spreči u tome. Ne zaboravite da ima puno lokacija gde je leto tokom cele godine. U spetembru i oktobru, možete povoljno naći letovanja u Egiptu ili Turskoj, a ni južna Grčka nije loš izbor. Turističke agencije imaju i ,,last minut“ ponude za ove lokacije, tako da nemjte dozvoliti da ostanete bez uspomena sa letovanja ako već možete da ih priuštite.

Prag

Prag
Prag je jedan od najlepših gradove Evrope

Za Prag kažu da ga treba posetiti upravo na jesen jer tada nema lepšeg grada u Evropi. S obzirom da se ka ovom gradu prolazi kroz Slovačku, potražite  agenciju koja nudi i usputni obilazak Bratislave. Sam Prag ima puno mesta koja treba obići, dvorce, katedrale, prelep zološki vrt. Ne propustite, ni noćno krstarenje Vltavom, a poslednji dan je najčešće rezervisan za obilazak Karlovih Vari, koja je najveća banja u Evropi. Kažu da je po lepoti iza nje naša Vrnjačka banja. Eto prilike da ih sami uporedite.

Budimpešta

putovanje-Budimpesta-567
Budimpešta – Godišnji odmor u septembru

 Budimpešta je rezervisana za one koji vole lokacije na koje se ne putuje dugo i koji ne mogu dugo da odsustvuju. Tako da u glavni grad Mađarske možete otići na tri dana, a videti mnogo toga. Budimpešta je uspela da sačuva svoju aritekturu iz osamnaestog i devetnaestog veka, i da njen i dvorci, muzeji i palate prežive razne ratove koji su buktali Balkanom. Zahvaljujući ovoj sreći, danas može i da ponudi turistima razne zanimljive lokacije. Tu su još Trg heroja, Citadela, itd. Kao i u Pragu možete ići na noćno krstarenje, ovoga puta Dunavom. Aranžmani najčešće obuhvataju i obilazak Sent Andreje, naselja koji se su osnovali Srbi, koji su utočište od Turaka našli u tadašnjoj austrougarskoj carevini. S obzirom da je Mađarska poznata i kao povoljna zemlja za kupovinu, posetite obavezno i neki od tržnih centara, ili hipermarketa. Što se tiče cena ova solucija je uvek najeftinija.

Istanbul

putovanje istanbul
istambul – Jesen 2013

A kada smo kod kupovine, za ljubitelje iste preporučujemo Istanbul, veliki trgovinski centar sa ogromnom pijacom na kojoj možete potrošiti sav novac bez obzira koliko ponesete, jer je ponuda zaista raznovrsna. Grad koji leži na dva kontinenta  ima razna turistička mesta koja treba obići, kao na primer Aja Sofiju, Plavu džamiju… Ne propustite ni da prokrstarite Bosforom.

 

Venecija

putovanje venecija
Venecija – jesenje putovanje

  Na ovo putovanje takođe možete doći na kratko vreme a videti mnogo toga. Negde postoje usputna zadržavanja u Trstu, a putovanje često podrazumeva i obilazak Verone. Verona je grad ljubavi, poznata po čuvenom ljubavnom paru iz književnosti, Romeu i Juliji. U Veroni se nalazi Julijina kuća i spomenik, kao i mnogo drugih zanimljivih lokacija. Poseta Veroni ostaće upamćena po vožnji u gondoli, mostićima od kojih je najpoznatiji most uzdaha, itd. Oba grada su na obali mora, i kao i prethodni nude turistička krstarenja. Odmor u ovom gradu je idealan za medeni mesec.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts