victorias secret

Kako je nastao ,,Victoria s secret’’ brend?

victorias secret
Aleksandra Ambrosio, jedna od Viktorijinih anđela.

Priča o nastanku najprodavanijeg lanca donjeg rublja u svetu je krajnje zanimljiva. Naime,  tvorac brenda, Roj Rejmond, se jako stideo kada je kupovao donje rublje za svoju suprugu u tržnim centrima. S obzirom da je  tek završio Višu školu i da je trebao da počne nešto da radi, došao je na ideju da otvori prodavnicu donjeg rublja u kojoj bi se lako snašli stidni muškarci poput njega.  Krajem sedamdesetih godina, otvorio je prvu radnju donjeg rublja, i uredio je u viktorijanskom stilu, a zaposlio ljubazno osoblje, koje je bilo na raspolaganju kupcima. Takodje, radnja je bila  specifična po tome što nije imala gaćice u jednom delu i bruseve u drugom kao što je bio običaj u tržnim centrima, već su bili upareni, tako da kupac ne bi morao da ih uparuje sam. Roj je pozajmio od banke 40 000 dolara, kako bi otvorio radnju, a već prve godine zaradio je pola miliona. Da bi dodatno olakšao kupcima, naparvio je katalog i rublje se moglo poručiti i poštom.

Posle šest godina, Roj je odlučio da proda ,,Viktorijinu tajnu’’, i to Lesliju Veksneru, vlasniku ,,Limited Inc’’, u čijem je posedu ovaj brend i dan danas. Roj je dobiojao šest miliona godišnje, a Lesli je odlučio da zadrži  tadašnji imidž  brenda, i tako počinje globalno širenje najpoznatijeg lanca donejg rublja u svetu.

Vremenom su se stvari nešto promenile,  ali svkako na bolje. 1990. ,,Victorias secret’’ je postao najprodavaniji lanac donjeg rublja u Americi, sa zaradom od oko bilion dolara. Od 1995. održavaju se godnjišnje ,,Victoria s secret’’ modne revije, koje se uživo prenose na televiziji, i koje okupljaju mnoge poznate ličnosti.  1997. je takođe jedna od bitnijih godina, jer ovaj brend dobija i svoje anđele. Naravno, misli se na čuvene top modele, ,,Victoria s secret angels’’, koji su proslavili i obogatili mnoge top modele. Neki od njih su Tajra Benks, Miranda Ker, Andrijana Lima… Među najplaćenijim  manekenkama u svetu su upravo Viktorijini anđeli.

Danas ovaj brend ima prodavnice širom sveta.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts