Kako prepisivati na pismenom

Kako prepisivati na kontrolnom ili pismenom u školi

U principu, da biste napravili dobru puškicu treba vam nešto manje vremena nego da to napisano i naučite. Ali, ako ste ipak za varijantu prepisivanja, evo nekoliko ideja.

Najjednostavnija je da napišete puškice sa onim što niste naučili i da ih stavite, recimo u rukav, pa da ih vadite po potrebi. Bilo bi dobro da svaku oblepite (providnim, naravno) selotejpom, kako se mastilo ne bi razmazalo ako ih držite u dlanu.

Druga varijanta, rizičnija jeste da ispišete po rukama. Međutim, ako vam nastavnik traži da zavrnete rukave…ne bismo voleli da budemo na vašem mestu.

Kako prepisivati na pismenom

Ova varijanta e rezervisana samo za šenski pol: puškice nalepite sa unutrašnje strane suknje. Pri tom, misli se na široke suknje na preklop.

Postoji i varijanta kupovine specijalnih hemijski, koje več u sebi imaju namotan prazan beli papir. Ako, pak ne možete da kupite takvu hemijsku, možete da je napravite. I dalje ostajemo pri tvrdnji da vam je lakše da to gradivo naučite… Ali, dajemo vam opis pravljenja takve puškice. Dakle, potrebno je da nabavite tanki papir koji, recimo koriste vozači u autobusima za kucanje karata. Zatim ispišite puškicu, pa napravite cevčice: isecite dva parčeta tankog kartona iste širine kao puškica. Zalepite cevčice na oba kraja papira. Urolajte papir i povežite tankim koncem.

A trenutno su najefikasnije sredstvo za ovu vrstu „umetnosti“ bezbojni flomasteri. Sa flomasterima se dobija i kuglica, pomoću koje možete da pročitate ono što ste napisali na klupi, a da to niko ne zna. Međutim, dodatni problem u ovom slučaju je gde sakriti tu kuglicu, koja nije baš zanemarljive veličine.

Što bi rekao naš narod, stolicu morate da zagrejete, pa sad da li da naučite ili napišete puškicu, odlučite sami.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts