Narodni lek za osteoporozu

Narodni lek za osteoporozu

Narodni lek za osteoporozu

Ova bolest je u narodu poznata kao sušenje kostiju. Kod obolelih od osteopoze dolazi do nestajanja koštane mase. Mleveno ili u prahu seme biljke piskavice ili grčkog semena (lat. Trigonella foenum graecum) se sa velikim uspehom primenjuje za lečenje ove bolesti, ali i u slučajevima upale koštane srži i tumora kostiju. Dnevno treba piti 2 šolje čaja od hajdučke trave (lat. Achillea millefolium) i to u četiri navrata, dakle po pola šolje čaja. U dve polovine šolje svaki put treba dodati pola male kašike mlevenog semena piskavice.

Jednom mesečno treba primenjivati sedeću kupku od hajdučke trave. Za kupku je potrebno 200 gr biljke i treba da traje 20 minuta. Srce treba da bude iznad vode, a iste biljke se mogu koristiti još dva puta.

Uz sve ovo, telo treba svakoga dana mazati esencijom hajdučke trave. Da biste napravili ovu esenciju, treba napuniti bocu do grlića svežom hajdučkom travom koja je ubrana na suncu. Zatim je preliti rakijom jačine 38-40 gradi i ostaviti da odstoji na suncu 10 dana.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts