Doček Nove godine u Solunu

Ukoliko se pitate gde dočekati Novu godinu, a ekonomska kriza je pogodila i vaš džep onda je Solun pravo rešenje za vas.  Pored dobrog provoda i prijatne atmosfere, ovaj grad vam pruza mogućnost obilaska mnogih muzeja i istorijskih spomenika.

Drugi grad po veličini u Grčkoj i jedna od najvećih luka Evrope, Solun izlazi na Egejsko more. Na samo stotinak kilometra udaljeno od Soluna nalazi se poluostrvo Halkidiki. U svakom delu grada Soluna oseća se jako prijatan miris mora, dok su meštani jako prijatni i većina njih govori engleski jezik. Grad vrvi od studenata iz celog sveta koji se tamo školuju.

Aristotelov trg je srce Soluna. Izlazi na ulicu “Tzimitzki” koja predstavlja glavnu šoping atrakciju. Na izlazu iz grada, prema aerodromu, nalazi se tržni centar “Mediterranean Cosmos” gde pored brojnih brendiranih radnji možete zaviriti u svet filma i posle napornog šopinga odahnuti u nekom od kafića. Ukoliko ste ljubitelji slatkiša, Grčka je pravo mesto za vas. Uz to možete videti crkvu Sv.Dimitrija, Trijumfalnu kapiju, Rotondu i mnoštvo gradskih zidina.

Takođe veoma bitan simbol Soluna jeste Bela kula. Sagrađena je krajem 15. veka na mestu starog Vizantijskog tornja. Kula je visoka  33,9 metara i pored prizemlja ima šest spratova s pogledom na ceo grad.

A sada ono najvažnije, jeste cena. Prema našim istraživanjima agencije nude prevoz sa trodnevnim smeštajem od 130 eura, pa na više.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts