Kako napraviti pozivnice za dečiji rodjendan

Ima li šta lepše nego da obradujete svoje mališane tako što ćete im dozvoliti da sami pripremaju rođendanske pozivnice? Naravno, vi ćete im pomoći tako što ćete pripremiti sav potreban materijal, ali bitno je da oni imaju osećaj da sami nešto rade, da sami prave pozivnice za rođendan. Ovo se naročito odnosi na decu školskog uzrasta, ali i oni mlađi mogu ukrašavati rođendanske pozivnice. I sasvim sam sigurna da će to biti najlepše pozivnice za rođendan, jer ćete u njihovj izradi uživati i vi i vaši mališani.

Postavlja se pitanje samo kako izraditi rođendanske pozivnice, da li ste i vi raspoloženi za varijantu “ uradi sam „. Ovo, naravno zavisi isključivo od vaše želje, zainteresovanosti i naravno, slobodnog vremena. Pa. čak i ako mislite da nemate vremena da izrađujete rođendanske pozivnice sa vašim mališanima, jer treba da pripremate rođendansku proslavu, toplo vam preporučujem da se potrudite da izdvojite vreme za ovaj “ posao „, a da umesto toga, recimo poručite tortu ili hranu za proslavu. Jer vreme koje budete proveli sa vašim mališanom nećete moći nikada da nadoknadite.

Pre nego što pređemo na to kako izraditi pozivnice za rođendan, porazgovarajte sa vašim detetom i pitajte ga da li želi da vam pomogne da izradite zajedno rođendanske pozivnice, koga želi da pozove na rođendan, da li želi da pozivnice imaju lik nekog crtanog junaka, kao što su recimo: Jagodica Bobica, Sunđer Bob, Super Mario ili bilo kog koga vaš mališan trenutno voli. Nakon toga ćete znati šta vam je potrebno od materijala za izradu. Takođe, dobro je da priupitate vašeg mališana da li želi da ukrašava rođendanske pozivnice svojim crtežima ili će dekoraciju ipak prepustiti vama, a on će možda želeti da piše tekst.

Kada dobijete odgovore na sva ova pitanja, počnite sa nabavkom potrebnog materijala.

Kako izraditi najlepše pozivnice za rođendan?

Odgovor na pitanje kako izraditi rođendanske pozivnice je vrlo jednostavan i glasi: sve zavisi od toga šta želi vaše dete. Na osnovu odgovora koje dobijete od njega, moći ćeet da nabavite i potrebni materijal.

U principu, rođendanske pozivnice se izrađuju od hamer papira u određenoj boji, pa u zavisnosti od želja vašeg deteta ili ukrašavaju njegovim crtežima i omiljenim likovima, kao što su: Jagodica Bobica, princeze, Sunđer Bob, Super Mario, Spajdermen i mnogi drugi ili, pak raznim ukrasima poput gotovih nalepnica, mašnica, trakica i mnogih drugih stvarčica koje vam padnu napamet, a sve u zavisnosti od želja vašeg deteta i vašeg umeća.

Kako bismo vam olakšali nedoumicu kako izraditi pozivnice za rođendan, a da one zaista budu najlepše, nudimo vam par ideja:

pozivnice za rodjendan

Ukoliko je vaše dete talentovano za crtanje ili, pak vi, možete napraviti rođendanske pozivnice nalik ovima…

rodjendandske pozivnice

Iako su cvetići, ipak za devojčice, možete ovu jednostavnu dekoraciju malo izmeniti, kada su dečaci u pitanju, pa zamoliti vašeg mališana da uradi sam crteže na primer lopti, koje ćete vi potom zalepiti na hamer u određenoj boji.

jagodica bobica

Još jedna od mogućnosti izrade je i ovaj neobični lik. A ukoliko vam se ne dopada, možete recimo iseći hamer da ima oblik neke od omiljenih junaka vašeg mališana, kao što je: Sunđer Bob, Jagodica Bobica, Spajdermen, Super Mario… Jednostavno, ako niste naročito talentovani za crtanje, precrtajte lik iz neke knjige i samo ga prenesite na hamer. Potom prepustite vašem mališanu da ga sam ukrašava i, verujte mi da će napraviti najlepše rođendanske pozivnice.

uradi sam rodjendan

Ukoliko ste posebno vešti, možete napraviti i ovakve pozivnice za rođendan vašeg dečaka. Doduše, za njih je potrebno ipak dosta umeća.

najlepse pozivnice

I za kraj, evo još jedne ideje.. Doduše, opet su cvetići i leptirići u pitanju, ali u zavisnosti od vaše i mašte vašeg deteta, možete i njih izmeniti…

Šaljivi tekstovi za rođendanske pozivnice

Da bi vaše “ uradi sam “ rođendanske čestitke bile zaista najlepše i originalne, potrebno je imaju i tekstove. Oni ne moraju biti naročito dugački, ali je poželjno da ih, recimo napiše vaše dete, a vi ćete mu svakako pomoći u tome.

Ukoliko je pak vaš mališan mali za ovaj posao, ne preostaje vam ništa drugo nego da pustite mašti na volju i u vaše rođendanske pozivnice dodate vi sami tekst. To mogu biti šaljivi tekstovi ili uobičajeni za rošendanske pozivnice.

Ako se odlučite da to budu šaljivi tekstovi, pitajte prvo vašeg mališana šta misli o toj ideji, jer se lako može dogoditi da on ne bude oduševljen tom idejom.

Svakako imajte na umu da je u pitanju rođendan vašeg deteta, pa je poželjno da se konsultujete sa njim, kako ne biste “ pogrešili „. Često mališanima nisu baš omiljeni šaljivi tekstovi za rođendanske pozivnici, barem do odrešenog uzrasta.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts