Značenje Venere u horoskopu

Venara u horoskopskim znakovima

Planeta Venera u astrologiji

Osnovna svojstva: Venera je najsvetlija i najvidljivija planeta našeg Sunčevog sistema. Pošto sa Suncem izlazi i zalazi naziva se i Danica, odnosno Večernjača. Ona predstavlja sposobnost da se voli, strast i užitak. Udobnost i zadovoljstvo su dodeljeni Veneri.

Ona manifestuje ženski aspekt života i nazvana je boginjom lepote i Ijubavi. Ona prikazuje naš smisao za životnu harmoniju. U horoskopu muškarca prikazuje njegovu ženu ili Ijubavnicu. Takođe predstavlja osećaj za estetiku.

Znacenje-Venere-u-horoskopu

Naziv na sanskritu: Šukra
Strana sveta: jugoistok
Vladajući znak: Vaga i Bik
Dan u nedelji: petak
Određeno kamenje: dijamant
Boje: ,,mnogobojno“; kraljevski plava

Venera je pokazatelj za svetovnjaštvo i izražavanje „stvarnog, lepog
i dobrog“. Venera predstavlja želje, a čulo pod njenom vladavinom je ukus. Na nižem nivou predstavlja težnju ka radosti, komforu i luksuzu. Ona podstiče seksualnu privlačnost, lepotu, dragulje, bogatstvo i generalno prijatnu stranu života. Od Venere zavisi i količina sakupljenog bogatstva i vozila koja posedujemo.

Na višem, unutrašnjem nivou Venera je jutarnja zvezda koja predstavlja prvi Sunčev zrak istine. Na tom nivou predstavlja težnju za dobrim i istinitim, a predstavlja i našu predanost istini.

Zdravstveno značenje: Venera vlada očima, reproduktivnim organima, kožom, vratom, bradom, obrazima i bubrezima. Bolesti koje izaziva nepovoljan položaj Venere su očne infekcije, problemi sa jajnicima, kožne bolesti, otoci i anemija.

Poslovno značenje: Zanimanja, koja stoje u odnosu sa Venerom su: muzičari, slikari, plesači, pesnici, filmski stvaraoci, glumci, transportni radnici, zlatari i krojači. Pod uticajem Venere bogatstvo se stiče muzikom, plesom
i poezijom, trgovinom ženskim artiklima, životinjama, srebrom i svilom.

Uticajpovoljnog položaja: Ako je planeta u povoljnom položaju, onda se manifestuju Ijubaznost, dobrota, prijatan karakter, dobar izgled, pažnja, dobar brak, darežljivost, veselost, umetnička priroda, uspeh i omiljenost.

Uticaj nepovoljnog položaja: tromost, lenjost, ekstravagancija, ekscentrično ponašanje i manjak emocionalne kontrole su prouzrokovani nepovoljnim položajem Venere.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts