Doček Nove godine u Beču

Docek-Nove-godine-u-Becu

Ukoliko se odlučite da Novu godinu dočekate u Beču, jedno je sigurno: nećete pogrešiti. Ko god je imao priliku da novogodišnju noć provede u prestonici Austrije, poželeo je da to opet učini.

Iako je mnogo više pažnje posvećeno katoličkom Božiću, ova zemlja itekako vodi računa i o dočeku Nove godine.

Na gradskim trgovima se kombinuju različiti muzički pravci, tako da ima za svakog po nešto. Služi se kuvano vino, austrijski specijaliteti i ostale zanimacije. A u ponoć, uz zvuke „Bečkog valcera“ svi koji se nađu na ulici zaplešu i uđu u Novu godinu veselo. Vatromet i konfete su nezaobilazni detalji koji upotpunjuju novogodišnju noć.

Treba napomenuti da većina prodavnica radi 31. decembra do 14:00h, a posle toga su otvorene samo suvenirnice, kafići, poslastičarnice i restorani.

Ukoliko imate više vremena ne zaboravite da obiđete znamenitosti grada, poput recimo dvorca „Šenbrun“ i naravno da probate austrijske specijalitete: Zaher tort i Mocart kugle.

Do Božića, tj. 25. decembra ispred Gradske većnice i dvorca „Šenbrun“ se održavaju tradicionalni Božićni sajmovi. Ako budete imali sreće da se tada nađete u Beču, uživaćete u sjajnoj atmosferi i kuvanom vinu.

U mnogim agencijama je već uveliko u toku prodja aranžmana za oček Nove godine u ovom prelepom gradu, pa ako se još niste odlučili kuda ćete, razmislite o Beču. Verujemo da se, kao i mnogi pre vas, nećete pokajati.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts