Najlepši pokloni za prvi rođendan

Kod nas su proslave prvog rođendana veoma popularne. Možda se nekako više organizuju za mame i tate, jer beba nije ni svesna da se radi o proslavi koja je posvećena njoj samoj. Slavljenik se obično pronervozi već kod fotografisanja, a nije ni strano da zaspi pre gašenja svoje prve svećice.

Ako ste već pozvani na prvi rođendan, red je i da se odnese prigodan poklon. Možda je najbolje odneti novac, kako bi se pomenuto slavlje otplatilo, ali i kako bi bebini roditelji sakupili neku veću sumu i nabavili par vrednijih stvari poput nameštaja za dečiju sobu i slično.

Sa druge strane, postoje ljudi koji insistiraju na tome da donesu poklon. U tom slučaju, postoji čitav niz praktičnih stvari koje možete pokloniti malom rođendarcu.

Šta pokloniti dečaku za prvi rođendan?
Šta pokloniti dečaku za prvi rođendan?

Idealni pokloni i za dečake i za devojčice

Odabir poklona zavisi prvenstveno od pola bebe, premda možete kupiti univerzalne stvari, koje će biti i više nego korisne, bez obzira da li se radi o dečaku ili devojčici.

Za početak to mogu biti auto sedišta, ljuljaške, ili neka druga praktična stvar. Veliki prodavci bebi opreme, poput ,,Akse“ nude i vaučere za kupovinu, što takođe može biti prigodan dar.

Neka kvalitetna igračka je takođe lep poklon, i ovome će se slavljenik više obradovati, nego nekoj praktičnoj stvarčici. Recimo popularni su veliki autići koji rade pomoću akumulatora, pošto ga kasnije mogu koristiti i mlađa deca, kada ga slavljenik preraste. Ovo je prilika i da bebac dobije prvi bicikl. To može biti i mali tricikl ili veća biciklica, koju će početi da vozi sa dve ili tri godine ( vreme prođe brže nego što mislimo ).

Idealni pokloni za bebe su ljuljaške, sedišta, bicikli, autići, ali i, jednostavno, novac.
Idealni pokloni za bebe su ljuljaške, sedišta, bicikli, autići, ali i, jednostavno, novac.

Za prve rođendane se nekada poklanjao i nakit. Ovaj dragoceni poklon su obično poklanjale bake i deke, ali je nakit u ovom slučaju pomalo nepraktičan. Slavljenik će moći da nosi pomenuti poklon tek neku deceniju kasnije, premda, ako devojčica slavi prvi rođendan, možete da joj poklonite minđušice.

Kreativno, originalno, zanimljivo …

Torte od pelena su postale izuzetno popularne poslednjih godina. Kao što im sam naziv kaže, njihova osnova od dva, tri nivoa sastoji se od pelena, ali i ostalih dodataka, kao što su igračkica, cipelice, peškirići, kozmetika za bebe, odeća, zvečkice, itd.

Ujedno, ovo je kreativni poklon koji možete napraviti sami kod kuće. Evo i kako.

Za početak potrebno vam je veće pakovanje adekvatnih pelena. Uzmite, na primer, i neki okrugli kalup, može da posluži metalna kutija od keksa ili kalup za torte. Svaku pelenu urolajte i vežite nekom gumicom u boji, kako bi ostala tako urolana. Zatim ih ređajte sa spoljne strane kalupa i vežite ih većom gumicom ili nekom trakom.

Torta od pelena, kreativan poklon za bebu, koja slavi prvi rođendan.
Torta od pelena, kreativan poklon za bebu, koja slavi prvi rođendan.

Pošto će vam unutrašnjost kaupa biti prazna, dodajte još neku sitnicu oko koje ćete takođe obaviti pelene. To bi trebalo da bude nešto krupnije, na primer peškirić. Ako ostane lufta, dodajte još poklona: kozmetiku, hranu za bebe, manje igračkice i slično. Na vrhu obično ide igračkica ili cipelice, a po potrebi i želji dodajte još nekih interesantnih stvarčica.

Evo kako izgleda ova procedura:

Na internetu se može naći još čitav niz zanimljivih i kreativnih predmeta. Tihe knjige su isto tako simpatičan poklon za decu uzrasta od godine dana, jer deca u tom uzrastu kreću da uče i istražuju svet oko sebe. I tiha knjiga se može napraviti, ali za razliku od torte od pelena, teža je za izradu, potrebne su vam krojačke veštine i mnogo više vremena. Ipak ako se radi o vama dragom detetu, potrudite se malo.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts