Kakav obrok spremiti za putovanje?

Šta poneti na put od hrane?

Evo korisnih saveta oko spremanja obroka koji treba da ponesete na put, recimo ukoliko je u pitanju dečija ekskurzija, dugo putovanje na letovanje ili zimovanje i slično.

Kralj brze hrane je naravno sendvič. Mnogi se odluče upravo za njega. Ako na put krećete rano ujutru, uveče zamesite malo testa, kao za hleb, i ispecite manje pogačice. Ujutru će biti svakako svežije nego da dan ranije kupujete hleb u prodavnici ili pekari, a neće vam uzeti mnogo vremena. Neće biti ni potrebe da ujutru trčite po peciva ili ustajete ranije. U sendvič ubacite isključivo suvo meso, najbolje pršutu ili nešto slično. Ovoga puta izbegavajte razne salate ili majonez. Za prilog možete staviti nešto što se ne kvari, recimo kečap.

kiflice119

Kao solucija vam mogu poslužiti i razna domaća peciva koja možete napraviti uveče – kiflice, slatke galete ( nekom poznatiji kao bakin kolač ili keks ,,na kalup“), ili neko drugo pecivo. Bitno je da ne budu punjena i da ne sadrže neke kvarljive sastojke. Dok putujete, uz peciva popijte malo soka, a jogurt, mleko islično izbegnite ovaj put.Ako putujete tokom zimskog perioda, u termosu ponesite malo čaja ili nekog drugog toplog napitka.

Prijatno i srećan put!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts