Kako urediti kancelarijaski prostor?

kako urediti kancelarijski prostor

Kada se uređuje kancelarija pre svega se mora razmišljati o tome da prostor bude udoban i adekvatan za rad, pa tek onda vizuelno lep.

Radni sto neka bude što veći, jer kada radite sa papirologijom svaki centimetar će vam biti od značaja. Štampače, skenere i drugu pomoćnu tehniku stavite na manji stočić pored stola. Uglanom neka ne stoje na samom stolu. Tastatura takođe neka bude van stola, na tzv fioci ispod radne površine, a fioka neka bude u visini lakata, jer je tako najpovoljnije za kucanje. Odaberite stolicu na točkiće jer ćete u jednom trenutku sigurno morati da se krećete sa jednog kraja stola na drugi. Vodite računa da vam [sociallocker]radni sto ne bude na udaru klima uređaja ili ventilatora, ukoliko ga imate. Nije loše imati i oglasnu tablu pored stola tako da na nju možete kačiti podsetnike.[/sociallocker]

Svaka kancelarija mora imati veliki ormar ili policu zbog registratora ili neke druge vrste evidencije.

Nije loše ni da svoj radni prostor obogatite sa malo zelenila, recimo negde pored prozora, ali pri odabiru cveća  uzmete, recimo,  neku manje zahtevnu biljku koja ne zahteva veliku pažnju.

Danas gotovo svaka firma uglanom na podove svojih kancelarija stavlja parkete ili laminate, jer su laki za održavanje, dok se npr tepisi lako zaprljaju. Radi lakšeg čišćenja, ovakav radni prostor ne treba da bude pretrpan, a kablovi od elektronskih uređaja uredno uvezani i skupljeni tako da ne smetaju.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts