|

Kupus dijeta za lako mršavljenje

Kupus dijeta je jedan od najpoznatijih planova ishrane za mršavljenje, osnovna hrana tokom ove dijete je kupus supa.

Kupus supa recept
Postoje mnoge varijacije za recept supe od kupusa, ali osnove su iste. Ova supa se priprema prema ukusu, ali se uvek koristi oko [sociallocker]pola glavice kupusa, dve šargarepa, pečurke, celer ,crni ili zeleni luk, dve zelene paprike i malo paradajza. Dodajte oko šest čaša vode i kuvajte nekoliko sati dok povrće omekša potuno. Radi lakše pripreme možete koristiti mešavine suvog povrća zbog ukusa takodje po želji možete dodati, biber, beli luk, ili bilo koje druge začine za ukus.[/sociallocker]

Kupus dijeta plan ishrane
Jedite što više supe od kupusa god i koliko hoćete cele nedelje. Prvog dana možete jesti i voće, osim banana. Drugog dana, jedete samo povrće. Trećeg dana, jedete i voće i povrće. Četvrtog dana, pored supe pojedite pet banana i popijte dve čaše obranog mleka. Petog dana, pojedite dvesta grama govedine, piletine ili ribe i do šest paradajza. Šestog dana, pojedite 200 grama govedine i  povrće po izboru. Poslednjeg dana, pored kupus supe pojedite i dve šolje braon pirinča i povrće u neograničenim količinama.

Kupus dijeta za mrsavljenje

Kupus dijeta je veoma siromašna u vitaminima i hranljivim materijama. Uzimajte vitamine u vidu tableta svakodnevno dok ste na dijeti da dopunite svoje nutritivne potrebe. Multivitaminski preparati skoro uopšte nemaju kalorija pa ne utiču na dijetu. Ako ih ne uzimate,možete biti veoma iscrpljeni i umorni, bez koncentracije i eventualno sa vrtoglavicom.Možete da izgubite i po 1 kilogram dnevno dok traje kupus dijeta , ali pošto je to uglavnom  težina telesnih tečnosti, to će najverovatnije biti kratkoročni gubitak težine. Dakle kupus dijeta  nije dobro rešenje za mršavljenje za na duge staze. Svetla strana ove dijete je što vas savetuje da jedete mnogo povrć i daje vam podsticaj da započnete zdrav plan ishrane. Takođe ćete smanjiti stomak.Realnost je da ćete ponovo dobiti težinu brzo čak i ako nastavite  drugu dijetu, što može dovesti do obeshrabrenja.

Za sporije ali trajnije rezultate, pokušajte da koristite kupus dijetu ne svakog dana već nekoliko puta nedeljno.U ostalim danima jedite zdrave večere od ribe, piletine, pirinača dugog zrna i povrća, ali nemojte se ograničiti u potpunosti. Pijte osam čaša vode dnevno, i pokušajte da steknete naviku svakodnevnog vežbanja.

Video: Kupus diejta (supa od kupusa)

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts