|

Kako i gde pronaći najpovoljniji hotelski smestaj u Sokobanji?

Sokobanja – Kako pronaći najpovoljniji hotelski smeštaj?

Na 400 metara nadmorske visine, između planina Ozren i nadaleko čuvenog Rtnja, u istočnom delu Srbije nalazi se druga po čuvenju banja u našoj zemlji. Osim po lekovitim izvorima termomineralne vode, Sokobanja je poznata i po srednjevekovnom utvrđenju koje se nalazi u njenoj neposrednoj bliziki, Sokogradu, ali i po periodičnom vodopadu, zapravo slapu, simbolično nazvanom Ripaljka. Tu su i pomenute planine koje je okružuju, zatim banjsko izletište Lepterija, njeni čuveni parkovi i hoteli i mnoge druge lepote. Sve to je doprinelo da Sokobanja postane jedna od najpoznatijih turističkih destinacije, koju iz godine u godinu posećuje sve veći broj turista kako iz naše zemlje, tako i iz inostranstva.

sokobanja 34
Sokobanja – Kako pronaći najpovoljniji hotelski smeštaj?

Smeštaj u Sokobanji je baziran na hotelskom i privatnom smeštaju. U okviru privatnog smeštaja se izdvajaju: apartmani, pansioni, sobe i kuće za odmor. A ljubazni domaćini čine sve što je u njihovoj moći da se posetioci Sokobanje osećaju što prijatnije.

U Sokobanji postoje brojni hoteli različite kategorizacije. Mi ćemo pomenuti samo neke od njih:

sokobanja hotel moravica smestaj
Hotel „Moravica“, Sokobanja

Hotel „Moravica“
Ovaj hotel se smatra jednim od najlepših sokobanjskih hotela. Nalazi se na putu prema izletištu Popovica.

U slopu hotela se, pored restorana nalaze i sportski tereni, a smeštajni kapaciteti hotela su: jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne sobe i apartmani.

.

.

sokobanja Hotel banjica smestaj
Hotel „Banjica“, Sokobanja

Hotel „Banjica“
U prelepom zelenilu kanjona reke Moravice, odmah iznad poznatog sokobanjskog parka „Banjica“ smešten je ovaj hotel.

Smeštaj je moguć u jednokrevetnim, dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama koje ovaj hotel poseduje.

U sklopu hotela se nalaze i: dva restorana i internet kafe.

.

sokobanja Hotel Zdravljak smestaj
Hotel „Zdravljak“, Sokobanja

Baš prekoputa glavnog sokobanjskog parka, u neposrednoj blizini autobuske stanice, smešten je hoteel „Zdravljak“.

U okviru hotela, pored restorana se nalaze i: dva bazena, kuglana, streljana, kao i otvoreni sportski tereni.

Smeštaj u ovom hotelu se najčešće preporučuje osobama koje u Sokobanju dolaze zarad aktivnog odmora.

Više o svim hotelima možete pogledati na sledećem linku: http://sokobanjahoteli.com/hoteli/

Kada se smestite u odabranom hotelu, možete krenuti u obilazak Sokobanje. Valja obići, naravno centar grada i uživati u prelepom zelenilu njegovih parkova. Meštani sa pravom smatraju da je najlepši period za posetu Sokobanji proleće i to naročito kada počne lipa da cveta, a čitava banja prelepo miripe. U sokobanjskim parkovima postoji drveće stari i po par stotina godina, koje svima pruža preko potrebnu hladovinu tokom letnjih meseci.

Banjska promenada, odnosno glavno šetalište je duga oko 600 metara, a krase je brojni lokali, poput: kafića, restorana, butika i ostalih zanimljivih lokala.

Staro kupatilo „Park“ se nalazi u samom centru grada. Pretpostavlja se da su ga, nakon Rimljana koji su ga podigli, obnovili prvo Turci. Drugi put je obnovljeno u doba kneza Miloša Obrenovića, a treći put po završetku Drugog svetskog rata. U starom kupatilu „Park“ se nalaze žensko i muško kupatilo i desetak kada, a u neposrednoj blizini je i mesto za inhalaciju posetioca, tzv. inhalatorijum. Zanimljiva je i tzv. Miloševa kada, koju posetioci ne mogu slobodno koristiti, odnosno moraju imati odgovarajuću dozvolu za upotrebu. Staro kupatilo „Park“ se smatra delom Specijalne bolnice „Sokobanja“ i sve dozvole se mogu dobiti od ovlašćenih lekara zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Zatim treba videti i sokobanjski Milošev konak, jer je on jedan od simbola Sokobanje. Napominjemo da je ovo mesto idealno za predah, jer se tu nalaze i: diskoteka, kafići i par prodavnica.

Od pre dve godine turistička ponuda Sokobanje je obogaćena još jednom atrakcijom: prvim akva parkom.

Jasno je da u Sokobanji ne može da bude dosadno. Zato, što pre rezervišite smeštaj i pravac Sokobanja. Ako ni zbog čeg drugog, a ono makar da biste proverili da li je istinita ona krilatica: „Sokobanja, Soko grad, dođeš star, odeš mlad!“

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts