Avirex kožne jakne – američki kvalitet sa dugom tradicijom

Avirex jakne se u Srbiji mogu nabaviti u Novom Sadu u Manualovim radnjama.  Ovaj američki brend je najpoznatiji po Top Gun kožnoj jakni koju je nosio Tom Kruz u istoimenom filmu. Avirex je promenio ime u “Cockpit” 2006.godine.

Cockpit USA je brend koji podrazumeva kvalitetnu izradu otpornih i jakih proizvoda, medju kojima primat imaju kožne jakne, prvenstveno izradjene od  najkvalitetnije prirodne kože. Proizvodnja je započela, sada davne 1975.godine, pod imenom Avirex, od kada kreće zanimljiva istorija ovog brenda.

Cockpit USA je snabdevao vladu Amerike različitim proizvodima, a od 1990.godine, u taj program ulaze pilotske kožne jakne. Nastavlja se sa snabdevanjem i pripadnika vlada nekih stranih država, i to najviše posebnom verzijom poznate pilot jakne A2 i verzijama jakni koje su nosili američki marinci i vojne snage u medjunarodnim misijama.

jakne osnovna

Cockpit USA je sinonim za autentičnost koji je prihvaćen medju mnogim poznatim ličnostima koji obožavaju Cockpit jakne, a medju kojima su Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Nicholas Cage, Steven Spielberg, Steve McQueen, Tom Selleck, Jerry Seinfeld, Lenard Nemoy, Dan Akroyd, PDiddy, Hugh Jackman, Richard Simmons, Sharon Stone, Christina Aguilera, predsednici Bush i  Obama i Beyonce!

Osim “vojnih “ kolekcija, polako se razvijaju i druge, poput onih koje nude garderobu od tekstila, pletenine, kao što su košulje, kaputi, zimske jakne i mantili, džemperi…

Na kraju, jasno je da kvalitet koji podrazumeva samo najkvalitetniju kožu i ostale materijale najjače otpornosti i čvrstine, uz savremeni military dizajn, podrazumeva i visoke cene. Medjutim, iskustva ljubitelja ovog brenda ukazuju nam da u ove jakne vredi uložiti.

Muške kožne jakne

Najpopularnije su i dalje pilotske kožne jakne, pored koji su u ponudi i moto ili bajk kožne jakne, jakne od vune i pletiva, koje se naravno idealno uklapaju sa Cockpit pantalonama.

avirex bajk jakne

Kožne jakne za muškarce koštaju oko 500 evra i sve su izradjene od prirodne kože.

– Muška jakna „Top Gun“ je prolećna kožna jakna, specijalna verzija legendarne „Top Gun“ jakne iz isoimenog filma.  Raspoloživa je u  svetlosmedjoj i tamnobraon boji.

jakna1

– Muška kožna jakna u tamnosmedjoj ili crnoj boji, je prolećna jakna od najkvalitetnije kože i replika je pilotske jakne.

jakna2

– Još dva modela muške kožne jakne koje su replike pilotske jakne, dostupni su u crnoj i tamnosmedjoj boji.

jakna3

jakna4

– Zimske Cockpit jakne obično su kompletno postavljene toplim krznom.

jakna zimska

Ženske kožne jakne

Ženske Cockpit jakne koštaju oko 300 do 400 evra, dok postoje i skuplji modeli kada je reč o mantilima, debljim zimskim jaknama, specijalnim kolekcijama…

– Italijanska pletena vuna i meki kožni rukavi odlikuju ovu žensku pilotsku jaknu koja savršeno paše uz žensku figuru. Namenjena je urbanim devojkama za nošenje tokom jeseni i zime.

avirex zenske jakne1

– Moderna kožna jakna “Ava” ujedno ima i dašak tradicije i namenjena je damama sa stavom. Maskirni dezen, vunena pletenina i kvalitetna koža, odlikuju ovaj slim model.

avirex zenske jakne2

– Kožna jakna Amelija dobila je ime po Ameliji Erhart, vodećoj ženi američke avijacije 20tih i 30tih godina prošlog veka. Jakna je odlična za nošenje svakog dana, jer posebnu udobnost obezbedjuje fina ali jaka koža u boji tamne čokolade.

avirex zenske jakne3

Linija za decu

I mališani mogu biti mali slatki piloti ako im nabavite Cockpit jaknice. Dečija Cockpit platnena pilotska jakna košta oko 50 evra, a kožna pilotska – oko 200 evra.

avirex decja jakna 1

Aksesoar

Cockpit nudi vrlo originalne kolekcije pilotskih kapa, torbi, rukavica i ostale prateće opreme. Cena kape: oko 60 evra.

pilotska kapa

Više informacija o brendu pogledajte na sajtu kompanije na adresi: www.cockpitusa.com.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts