|

UPOREDNI HOROSKOP: Kako pronaći idealnog partnera na osnovu uporednog horoskopa?

Idealan partner u horoskopu

Da li smo savršen spoj? Da li je baš on moja srodna duša? Da li je ovo prijateljstvo iskreno? Da li je on pravi partner za ovaj posao? Kako ćemo funkcionisati skupa?

Ovo su pitanja koja se često vrzmaju po glavi svakog čoveka. Dok jedni brinu o ljubavnom odnosu sa nekom osobom, druge pak muči saradnja sa partnerom na poslovnom polju i uticaj kvaliteta tog odnosa na uspeh firme.

Uporedni horoskop daje odgovore upravo na ova pitanja. Tumačenjem uporednih horoskopa se bavi sinastrička astrologija. Ovaj vid astrologije daleko je pouzdaniji i efikasniji od upoređivanja horoskopskih znakova po elementima. Pomoću uporednog horoskopa stiče se zaključak o kvalitetu odnosa između dve osobe na prijateljskom, rodbinskom, ljubavnom ili poslovnom planu, a na osnovu upoređivanja njihovih natalnih karti.

uporedni horoskop
UPOREDNI HOROSKOP: Kako pronaći idealnog partnera na osnovu uporednog horoskopa?

Kada su u pitanju uporedni horoskopi astroloz najviše zahteva imaju za izradu ljubavnog uporednog horoskopa. Iz natalnih karti partnera sagledaju se karakter osoba, njihova otvorenost ka ljubavi, očekivanja. Upoređivanjem natalnih karti dobija se zaključak da li su te osobe stvorene jedna za drugu ili ne, koja su im zajednička interesovanja, u čemu su neslaganja. Nakon upoređivanja izrađuje se zajednički horoskop (kompozitni horoskop).

U ovom horoskopu jako su važni planetarni aspekti. Problemi u vezi, sukobi, svađe oslikaće se kroz negativne aspekte planeta, a slaganje, prijateljstvo, harmoničan odnos kroz pozitivne. Ako su Mesec i Sunce u konjukciji (aspekat od nula stepeni) ili u dobrom aspektu (pozitivnom) veza može voditi braku, međutim ako su u lošem aspektu ta veza se ne može pretočiti u brak. Dve osobe će se seksualno privlačiti ako je Venera u muškom horoskopu u povoljnom aspektu sa Marsom u horoskopu žene. Ako su u lošem aspektu postojati privlačnost, međutim biće praćena svađama, ljubomorom, nezadovoljstvom odnosa. Uspešnost komunikacije između dve osobe oslikaće se kroz aspekte Merkura. Ukoliko je Mars u lošem aspektu u odnosu na Saturn, Pluton i Uran veza izmedju ovih osoba se neće uspostaviti.

U uporednom horoskopu veliki značej imaju vladari pete i sedme kuće. Ukoliko je njihov odnos dobar u vezi će preovladati poverenje i ljubav, a ako je loš veza će pući usled nezadovoljstva. Da li će neki odnos potrajati ili ne zavisi od položaja Saturna i njegovog odnosa sa vladarom sedme kuće. Veza će biti stabilna i trajna ako je ovaj aspekt dobar.

Ukoliko se pokaže dobra kompatibilnost između partnera, bilo ljubavnih, poslovnih ili prijateljskih, takav odnos treba čuvati i u njega ulagati jer bez toga nema garancije opstanka veze.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts