Ljubavna priča Marije Kalas i Aristotela Onazisa

Marija Kalas i Aristotel Onazis

Jedan od najpoznatijih parova 20. veka su grčki brodovlasnik i milijarder Aristotel Onazis i operska diva Marija Kalas. Iza njih ostala je burna veza puna skandala, ali i nekih prijatnijih trenutaka.

Marija i Aristotel su se upoznali na jednom balu u Veneciji. Oboje su tada bili u braku. Onazis se nekoliko godina ranije oženio izvesnom Atinom čiji je otac bio takođe grčki bogataš i znalo se da je brak bio iz čiste koristi.Sa Atinom je imao sina i ćerku. Marija se, takođe delimično iz koristi udala za trideset godina starijeg Đovanija Batistu Meneginijema, čije joj je bogatstvo pomoglo da pored svog talenta uspe kao operska pevačica. Kada je upoznala Onazisa, Marija je već bila vrlo poznata.

marija kalas i aristotel onazis
Marija Kalas i Aristotel Onazis

Onazis nije čekao da počne da se udvara Mariji, koja je očigledno bila nezadovoljna svojim brakom. Za vreme krstarenja njegovim brodom na kojem je bio veliki broj ljudi, Onazisovih zvanica, svi su bili svesni da su se njih dvoje upustili u vezu. Za razliku od Atine, Đuzepe je odreagovao i napao Onazisa, koji mu je hladnokrvno ponudio novac u zamenu za Mariju. 

Marija se posle nekog vremena razvela od muža, ali nije dobila ono što je očekivala. Postala je samo ljubavnica, dok je Atina do daljnjeg ostala Onazisova supruga. Čak i kada se razveo od svoje supruge, grčki brodovlasnik je nastavio svoj raskalašni život, bez namere da svoju ljubavnicu konačno odvede pred oltar. Iako je dobijala skupe poklone i iako ju je vodio na razna egzotična putovanja, Marija je kao i svaka žena, od čoveka svog života  želela više. 

Onazisovog sina Marija je rodila 1960. godine. Posle teškog porođaja, beba je preživela samo par sati i preminula, ostavivši Mariji tugu i bol. Onazis nije pokazivao nikakvo interesovanje za bebu, niti se našao svojoj ljubavnici kako bi joj pružio utehu. 
 
Onazis operskoj divi nije uzvraćao ni pola ljubavi koju mu je ona pružala. Imao je običaj i da je vređa. Godine 1968. oženio se Džeki Kenedi, udovicom ubijenog američkog predsednika, a Marija je za to saznala iz novina. Iako pogođena posle kratkog raskida vratila se svom Grku, a on je javno komentarisao kako mu je drago što opet postavlja ruke na njene debele butine, jer mu je dosta kostiju kod kuće. Jednom prilikom kada mu je pokazala novi šešir, Onazis je Mariji predložio da jedan napravi od dela svog nosa.
 
Ipak kada je umirao, Marija je verno sedela kraj njegove postelje. On joj je priznao da ju je uvek voleo, bar onoliko koliko je mogao.  Marija je preminula dve godine  kasnije, 1977., a tražila je da bude kremirana i da njen pepeo bude rasut po Egejskom moru, jer se tu nalazi ostrvo na kojem je Onazis sahranjen.
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts