Romansa Merilin Monro i Džona Kenedija

Zanimljivosti: Džon Kenedi i Merilin Monro

Evo jedne ljubavne veze koja je do dana današnjeg ostala misterija prepuna afera, skandala i zavera.

Ne zna se tačno kada su američki predsednik i glumica ušli u ljubavnu vezu, ali se smatra da su se viđali od 1954. do 1962. godine. Merilin je bila sveže razvedena,  a veruje se da je tada bila u neobaveznoj vezi sa pevačem Ivom Montanom. Kenedi je bio u braku sa Džeki.

merlin monro i kenedi

Za Džona se priča da je bio veliki ženskaroš, ali da mu se nije moglo ništa s obzirom da je pripadao moćnoj političkoj porodici Kenedi. Među omiljenim ženama bile su mu upravo holivudske glumice i pevačice. Piter Loford, Džonov zet i suprug njegove sestre bio je posrednik u ovoj vezi. Par se često viđao u njegovoj kući ili u hotelu ,,Karlajl“ u Njujorku. Merilin je dolazila prerušena, noseći crnu periku i tamne naočare.

merlin i kenedijevi

Ipak, vremenom, Merilin se zaljubila. Emotivno nestabila glumica se obično lako zaljubljivala, ali na njenu žalost u poglešne muškarce. Naravno, za Kenedija ona je ostala kao i ostale žene, osim Džeki –  samo ljubavnica. Vremenom je poželela i više, htela je Džekino mesto pored Džona i u Beloj kući. S obzirom na to da je počela da proganja predsednika, Džon je u jednom trenutku bio prinuđen da potraži pomoć svog starijeg brata, Roberta, za koga se takođe šuška da je bio glumičin ljubavnik.

Godine 1962. desio se kultni trenutak kada je Merilin izašla i javno otpevala Kenediju ,,Srećan rođendan, gospodine predsedniče“, za njegov rođendan. Već tada je Merilin bila iscrpljena tabletama i alkoholom, a imala je i dva pobačaja i operaciju. Njen očaj došao je do toga da, kako neki izvori tvrde, počne da ucenjuje Džona da će razotkriti njihovu aferu. Kako je bila popularna glumica, imala je veliki uticaj na medije i njena ispovest bi zapalila zemlju i uništila porodicu Kenedi.

happy birthday mr president

Merilin je samo par dana nakon Kenedijevog rođendana pronađena mrtva u svom stanu. Istraga je utvrdila da je u pitanju samoubistvo izazvano lekovima, ali ostala je sumnja da su je ubili Kenedijevi, iskoristivši njenu mentalnu nestabilnost.

Kenedija je takođe stigla kobna sudbina… Ubijen je u Dalasu godinu dana kasnije. Njegovo ubistvo ostalo je jedna od glavnih misterija 20. veka. Veruje se da je ubijen zbog političkih razloga, mada se sumnja i da su mu njegove ljubavne afere napokon došle glave.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts