Šta treba da znate ako želite da stavite pirsing?

U prošlosti, ali i danas, za pojedine narode pirsing je deo tradicije i kulture. Danas ga uglavnom nose ljudi koji vole da se istaknu kao i oni koji vole neobične modne detalje. Međutim, može li pirsing biti opasan? Šta treba da znate ako želite da stavite pirsing? Gde i kod koga da stavite pirsing?

DA LI DA STAVIM PIRSING?  Za početak, treba da znate da se na pojedinim mestima pirsing ne toleriše. Mlađe osobe možda i mogu da nose pirsing u školu i na fakultet, ali ako ste zaposleni razmotrite da li će  vaš šef ili direktor imati razumevanja za ovakav modni detalj.

Da li treba stavljati pirsing?
Da li treba stavljati pirsing?

GDE I KOD KOGA STAVITI PIRSING? Sam odabir studija gde ćete staviti pirsing je jako bitan. Na kocku stavljate svoje zdravlje, pa nije pametno da odete bilo gde. Pirsing studio bi trebalo da ima dozvolu od ministarstva zdravlja, a tu ćete sigurno naći iskusne i dobro obučene pirsing majstore. Najbolje je raspitati se kod nekog ko je već stavio pirsing a pri tom nije imao nikakve komplikacije.

DA LI JE PIRSING ŠTETAN PO ZDRAVLJE? Pirsing može biti veoma štetan. Ukoliko se ne stavi pravilno, ukoliko pribor kojim se buši koža nije sterilisan ili ukoliko ne vodite računa i ne čistite svoj pirsing i mesto gde ste probušili kožu, mogu se javiti razne infekcije. Dokazano je da svaki peti pirsing izazove probleme na koži. Takođe ukoliko ste lošeg zdravlja može doći do komplikacija. Osobe sklone alergijama i dijabetesu bi trebalo dva puta da razmisle pre nego što se odluče na ovaj korak. Takođe pre nego što stavite pirsing poradite na svom imunitetu jer i slab imunitet može da izazove razne bolesti. Podrazumeva se da se pirsing ne sme da se stavlja na mesta gde imate otoke i rane.

KAKAV PIRSING DA ODABEREM? Pirsing mora biti kvalitetnog materijala. Posavetujte se sa osobom koja će vam staviti pirsing, kakvi materijali vam ne mogu naškoditi. Recimo, u praksi je dokazano da nikl može lako da izazove infekciju.Ako ste već rešili da stavite pirsing ili nemojte štedeti na materijalu ili ga nemojte stavljati.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts