Kako napraviti nakit

Kako sam napraviti nakit kod kuće

Kako napraviti nakitIzrada nakita kod kuće

Izrada nakita moze biti vrlo interesantan hobi, u kome mozete da izrazite svoju kreativnost.

Postoji puno nacina za izradu nakita. Ukoliko niste ovo pre radili, savetujemo vam da krenete od jednostavnijih varijanti poput nizanja perli, recimo.

U prodavnicama pozamanterije cete naci sve sto vam je potrebno. Za pocetak, dovoljno je da kupite silikonski konac I razne vrste perlica I da pocnete da se igrate. Mozete praviti: ogrlice, narukvice, pa cak I prstenje.

pravljenje nakitaAko vam se to dopadne, mozete preci na nesto ozbiljnije varijante, poput izrade nakita od fimo mase. Da napomenemo, tu ce vam biti potrebno I nesto ulaganja, jer fimo masa nije posebno jeftina. Slicna je plastelinu I njom mozete da se igrate do mile volje. Na inetrnetu postoje posebni tutorijali za osobe koje zele da se okusaju u izradi nakita od fima. I ovde vam savetujemo da krenete od najjednostavnijih oblika, kako se ne biste na samom pocetku razocarali u svoje umece.

.

pravljenje nakita kod kuceJos jedna ineteresantna ideja je da iskoristite staru dugmad, recimo u ovu svrhu. Jedino sto ce vam biti potrebno pored toga je savitljiva, ukrasna zica. Od toga mozete praviti interesantno prstenje, vrlo jednostavno. Dovoljno je da provucete zicu kroz rupicu, a prethodno napravite dvostruki obruc velicine prsta.

Samo dajte masti na volju I budite sigurni da efekat nece izostati.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts