Kako da smršate, a da se ne smanje grudi?

Kako smršati, a da grudi ostanu iste veličine kao i pre dijete

Grudi su sastavljene od mlečnih žlezda, mlečnih kanala i masnog tkiva, tako da to govori u prilog tome da kada počnete da gubite masno tkivo svuda po telu, automatski ćete početi da ga gubite i iz grudi. Nažalost ne postoji način da se masno tkivo gubi parcijalno, sa samo nekih delova tela, ali postoji način da održite svoje grudi dobrima i čvrstima.

Prvo da pojasnimo da na veličinu grudi utiče količina masnoće u telu i varijacije u hormonskom statusu estrogena, progesterona, prolaktina. Masti ih čine punima, dok hormoni otečenima. Čim se jedno od ova dva izgubi (usled prestanka dojenja, mršavljenja…) ili vrati (gojenjem ili trudnoćom, PMS-om) one menjaju izgled. Dakle, da bi ste održali veličinu grudi, rešenje je da održavate stabilnu težinu tela.

Drugo, bitno da znate je da su grudi sastavljenje od masnoće (unutar njih nema mišića) tako da je teško uticati na njihovu veličinu. Kada smanjujete masne naslage svuda po telu, automatski smanjujete i masti iz grudi. Ali! Na izgledu grudi se može raditi tako što ćete uticati na mišić koji se nalazi ispod samih dojki.

Ukoliko uvećate ovaj mišić, on će povući grudi na pravo mesto i one će stajati visoko. Taj efekat se takođe može postići pravilnim držanjem (čim zabacite ramena, grudi bolje stoje… a kičma je rasterećenija). Zamislite balon (to je vaš mišić) i kako ste na njega stavili… na primer dve kesice napunjene vodom. Što više naduvavate balon to će se ove dve kesice više odizati, zar ne. Eto, to je taj efekat koji želimo da postignemo.

Beautiful  woman measures breast

Najbolje vežbe za povećanje grudnog mišića su: sklekovi, benč potisci, ležanje na klupi i sklapanje tegova iznad grudi, spajanje laktova ispred sebe (sa tegićima u rukama)… Mnoge od ovih vežbi možete da uradite sa sopstvenom težinom, tako da nije potrebno ulaganje u opremu.

Takođe vrlo bitno za održavanje izgleda grudi jeste da nemate  varijacija u težini. Ovo doslovno uništava vezivno tkivo u grudima, tako da ono od ove igrarije vremenom počinje da slabi, a grudi da vise. Održavajte stabilnu težinu, koliko god je to moguće i izbeći ćete ovu nemilu pojavu.

Još jedan predlog (ne baš prijatan, ali koliko ja znam do najboljih stvari se uvek stiže težim putem) je tuširanje grudi hladnijom vodom. Ovde je u pitanju čista zdrava logika koja kaže da će to skupiti krvne sudove i druga tkiva u grudima, kontrakovati ih, a ovo održava kožu elastičnom, mladom i toniranom.

Nadam se da sam pomogla.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts