Kakve nas tehnologije očekuju u budućnosti?

Nauka napreduje svakim danom sve više, a već sada možemo da kažemo da smo na pragu velikih naučnih otkrića koja će nam promeniti život.

Iako će vam neke od ovih opcija možda delovati smešno ili nestavrno, setite se da je Žil Vern još pre više od sto godina pisao o putovanju na Mesec.Žil Vern je preminuo 1905. a 1969. čovek je uspeo da kroći na Zemljin satelit. Tako je Vern od šarlatana koji piše o nemogućim stvarima postao genijalac, koji je predvideo velika otkrića i podvige čovečanstva. On nije  jedini čovek koji se bavio ovom tematikom. Mnogi pisci naučne fantastike, ali i naučnici već sada mogu da perdvide kakve nas tehnologije očekuju u budućnosti. Ovo su neka od njih.

Tehnološki napredak koji nas očekuje u budućnosti
Tehnološki napredak koji nas očekuje u budućnosti

VODA ZA PIĆE IZ OKEANA

Nedavno su otkrivena izvesna nanovlakna za koje se pretpostavlja da će jednog dana moći da od slane morske vode prave pijaću. S obzirom da je u svetu sve manje pijaće vode, ovako otkirće će nam dobro doći.

LEK ZA KANCER

Iako se već godinama, za sada bezuspešno, radi na leku koji će sprečiti širenje ove smrtonosne bolesti kod ljudi, rešenje se, možda, nalazi u izvesnom mikročipu. Svi koji ugrade ovaj mikročip, biće zaštićeni, jer će on štititi organizam od kancerogenih ćelija.

AUTOMOBILI NA STRUJU

Ukoliko se usavrši novootkriveni uređaj, pomoću kojeg će se baterije puniti za minut, električni automobili mogu vrlo lako postati naša stvarnost, a time ćemo smanjiti i procenat zagađenja.

TELEPATIJA

Mozak, kao najinteresantniji organ u ljudskom telu, oduvek je fascinirao doktore i naučnike. Kažu da čovek koristi samo mali procenat mozga. Smatra se da je izvodljivo napraviti uređaj koji će omogućiti ljudima da komuniciraju preko mozga, a samim tim ćemo korititi i veći kapacitet ovog organa.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts