Kako locirati mobilni telefon

Lociranje mobilnog telefona

Mobilni tefeni su vidno napredovali u odnosu na analogne koji su korisceni, recimo 80-tih godina. To vise nisu samo komunikacioni uredjaji.

Postoji nekoliko nacina da koristite vas mobilni telefon. Jedan od njih je da ga koristite kao uredjaj za pracenje.

Sa vrlo jednostavnom tehnologijom, mozete locirati mobilni telefon koji zelite. Ipak, morate imati neki od modernijih telefona, poput Smartphon-a ili Iphon-a.

lociranje mobilnog telefona
kako locirati mobilni telefon

Instalirajte softver za program na telefonu pod nazivom Google Latitude.

Registrujte Google nalog I podesite Google maps.

Da biste pronasli odredjeni mobilni telefon morate imati instaliranu I aktivnu ovu aplikaciju na oba telefona. Zatim pratite uputstva na oba telefona koja zelite da koristite u tu svrhu.

Takodje, mozete da instalirate Google maps I na vas kompjuter, kako biste mogli da locirate mobilni telefon od kuce. I za ovo je potrebno da imate aktivan Google nalog. Ako ga jos uvek nemate, lako je I besplatno da ga otvorite.

Svako ko zeli da koristi ovaj softver mora da ima osobu koju zeli da prati u svojoj listi prijatelja. A oni moraju da daju dozvolu da njohov uredjaj moze da bude lociran. Korisnici mogu da daju dozvolu ili zabranu bilo kome bilo kada.

Raskinuli ste sa deckom? Nikakav problem. Samo ga obrisite sa liste ljudi koji mogu da lociraju vas mobilni telefon.

Saveti I upozorenja

Ovo je odlican nacin da pratite vasu decu, zenu, muza ili zaposlene. Google omogucuje ovaj besplatan servis svakome ko zeli da ga koristi.

Ne koristite ga dok vozite. Ne samo sto je nezakonit u mnogim zemlljama, vec je I vrlo opasno.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts