Masaža za jačanje slabog korena kose

Masaža za jačanje slabog korena kose i bolji rast

Masaža za jačanje slabog korena kose
Masaža za jačanje slabog korena kose kod muškaraca

Prirodno jačanje korena kose

Iako do sada nije utvrđen tačan razlog zbog čega dolazi do opadanja kose, kao i zašto neko ima slabiji koren, kosa mu sporije raste i sličnih “problema” sa kojima se ljudi susreću, postoje pretpostavke da do toga dovodi niz faktora. Na prvom mestu se uvek navodi nasledna karakteristika, a odmah za njom i stres. A uzevši u obzir da smo svi više ili manje pod stresom, postavlja se pitanje kako na prirodan način ojačati kosu, kako kod odraslih, tako i kod dece.

Danas postoji veliki broj preparata. Obično su to: tablete za jačanje korena kose, različiti preparati za jačanje kose, vitamini za jačanje kose, ali i šampon za jačanje korena kose, kapsule za jačanje kose. Takođe postoji i melem za jačanje korena kose, a Priroda nam j dala i mogućnost za jačanje kose koprivom.

Jačanje korena kose kod muškaraca

Ne kažem da je pravilo, ali mnogo veći procent pripadnika muškog pola pati od preranog gubitka kose. Za jačanje muške kose svakako ima leka, samo treba početi na vreme, odnosno dok se ne pojave prvi zalisci.

U suštini, najbolje je početi jačanje kose prirodnim putem, što podrazumeva često ispiranje čajem od koprive ili, pak korišćenje različitih preparata na biljnoj bazi, kako bi se kosa na vreme ojačala i oporavila. Za jačanje i oporavak kose, najbolje je raditi masažu.

VIDEO: Masaža za jačanje slabog korena kose

Zdrava kosa

Da bi vaša kosa, uprkos svemu bila zdrava i jaka, neophodno je da joj posvetite vreme i pružite svu potrebnu negu. Bilo da to radi vaš frizer ili vi, uvek možete da koristite prehranu, šampone na biljnoj bazi, masaže…Važno je da utvrdite šta prija vašoj kosi.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts