Dobri honorarni poslovi za studente i sve koji žele dodatnu zaradu

U kućnom budžetu skoro da uvek nedostaje “koji dinar više”, možda ne za svakodnevne troškove, već za neke dodatne. Ako niste preumorni od tekućeg stalnog zaposlenja ili ako imate višak slobodnog vremena, ili u slučaju da ste student koji želi da polako štedi za neko putovanje, vredi se potruditi u pronalaženju mogućnosti za dodatnu zaradu.

Istraživali smo za Vas načine dodatnog zaradjivanja. Evo predloga:

Anketiranje – Rad od kuće pute telefona ili na terenu

Neke agencije za istraživanje kao i studentske zadruge, često potražuju osobe koje će biti anketari u slobodno vreme. Bićete plaćeni po popunjenom anketnom listiću.

Postoje i telefonski anketari, što je udobniji posao iz fotelje, dakle ne idete na teren. I tu ćete takodje biti plaćeni po popunjenom obrascu.

Očekuje Vas šetnja po kraju, zvrckanje rodjaka i komšija, ili, u zavisnosti od toga šta poslodavac traži, obilazak fakulteta, kafića…

anketiranje honorarni posao

Deljenje i lepljenje reklamnog materijala

Ovo je preporučljivo mladjim osobama i studentima. Za oko 1000 dinara dnevno, dobićete odredjeni broj flajera koje treba da razdelite na zadatim lokacijama u gradu. Nije teško, ljudi obično uzmu ponudjene papiriće! Takodje, ako ste spremni za rad noću, prijavite se za lepljenje postera ili plakata. Dobićete novac za benzin, četke, kantu, lepak i postere, i pravac u lepljenje.

Deljenje i lepljenje reklamnog materijala

Rad u kol centru

Mnoge firme rade prodaju svojih proizvoda na kućnim prezentacijama. Za to su im potrebni kol operateri koji će prezentacije zakazivati. Radno vreme je obično 4 sata dnevno, 5 do 6 puta sedmično, a plaćeni ste po broju zakazanih prezentacija, plus procenat od eventualne prodaje na istoj prezentaciji. Ako ste talentovani, ovako može da kapne i 200 evra mesečno.

Rad u kol centru

Poslovi deklarisanja robe

Najčešći poslodavci ovakvog angažmana su studentske zadruge, što znači da prvo morate da platite članarinu i postanete član zadruge kako bi Vam obezbedili posao. To obično  nije velika cifra, a imaće Vas u evidenciji i za buduće ponude što i nije tako loše. Uslov je da ste mladji od 26 godina.

Potpisaćete ugovor, a zatim pokret u fabriku gde ćete na primer lepiti deklaracije ili sklapati uputstva za upotrebu proizvoda i ubacivati ih u kutije. Nije posebno zanimljivo, ali kada novac legne, nećete se pokajati.

Poslovi deklarisanja robe

Tajni kupac

Retki su oglasi velikih kompanija koje traže tajne kupce. Reč je o firmama koje vode brigu o svojim mušterijama, i vole da imaju pod kontrolom svoje zaposelene. Poslaće Vas  u odredjeni lokal, a onda tražiti informacije iz ove Vaše svojevrne špijunaže. Interesantan posao, fina zarada. Redovno pretražujte oglase!

Srećno!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts