Luis Alberto Suarez, predator fudbalskih terena

Luis Alberto Suarez

Biografija reprezentativca Urugvaja i napadača Liverpula

Luis Alberto Suarez Dijaz (24. Januar 1987.) je urugvajski rerezentativac (za reprezentaciju Urugvaja je odigrao 71 utakmicu I postigao 39 golova) I napadač fudbalskog kluba Liverpul! Ovaj sjajni napadač, osim fascinantnim driblinzima i još neverovatnijim golovima koje postiže iz sezone u sezonu,pažnju na sebe skreće i incidentnim i nespotskim ponašanjem na terenu! Luis.

Luis Alberto Suarez biografija

Nesportsko ponašanje – Ugrizao igrača Čelzija i PSV-a

Suarez je na utakmici 33. kola Engleske Premijer lige, sezone 2012/2013, između Liverpula i Čelsija u jednom duelu bukvalno ugrizao za ruku srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića. Ovo je svakako najvise iznenadilo I skrenulo pažnju našoj javnosti, dok za ljude iz fudbalskog sveta ovo nije bilo ništa novo. Naime, Suarez je u derbiju holandske lige između Ajaksa i Psv-a (dok je igrao za Ajaks) na isti način ujeo za ruku igrača Psv-a,Otmana Bakala, zbog čega je takođe bio suspendovan! A na sve ovo, tu su jos razni grubi startovi, prljavi potezi i simuliranja u pokušajima da iznudi jedanesterce ili prekršaje zbog čega su mu pretile razne suspenzije.

Ali bez obzira na sve te suspenzije i pauze, Suarez se nadavao golova i igru ovog omalenog Urugvajca prati neprestani uspon.

Počeci i prvi rezultati 

Profesionalnu karijeru je započeo u svojoj zemlji, u klubu Nacional sa kojim je u sezoni 2005/2006. osvojio urugvajski šampionat, I tu je u 29 utakmica postigao 29 golova!

Sledeću sezonu Suarez provodi u Groningemu za koji je u 29 utakmica postigao 10 golova, što je rezultiralo prelaskom u Ajaks već sledeće sezone!

U sezoni 2007/2008 u Ajaksu je u 40 mečeva postigao 20 golova, od kojih je 17 postigao u domaćem prvenstvu sto ga je postavilo na 3. mesto liste strelaca holandskog prvenstva te sezone.Uspon se primećuje I sledeće sezone (2008/2009), kada je bio drugi strelac lige sa 22 gola u 31-oj utakmici!Da bi vrhunac u Holandiji ostvario u sezoni 2009/2010, koju je zavrsio kao najbolji strelac lige sa 33 postignutih golova u 32 utakmice!

Nakon toga, Suarez prelazi u Liverpul, za koji je u sezoni 2010/2011 odigrao 13 utakmica I postigao 4 gola. Period prilagođavanja se nastavio I u sledećoj sezoni (2011/2012), ali je ipak postigao 11 golova!

Suarez ponovo grize

Usledila je nova sezona (2012/2013)koju će Suarez pamtiti iz više razloga. To je, po postignutim golovima, najbolja sezone Suareza u Liverpulu, ali je možda mogla biti I bolja. Zbog već pomenutog incidenta sa Ivanovićem, Suarez je dobio suspenziju od 10 utakmica neigranja pa je sezonu završio 4 kola pre kraja sa 23 postignuta gola, pa ga je na kraju prestigao Robin Van Persi (napadač  Mančester Junajteda), koji je do kraja sezone postigao 26 golova!

I ova, sezona 2013/2014, je počela sjajno po Suareza. Iako je prvih šest utakmica presedeo na klupi, to ga nije sprečilo da se ponovo uključi u borbu za prvo mesto na listi strelaca, pošto je za samo šest utakmica postigao devet golova!

Koliko god skretao paznju na sebe svojim nesportskim I ekscentričnim ponašanjem, objetivno, ovaj Urugvajac je jedan od najboljih i najkompletnijih fudbalera današnjice i po tehnici koju poseduje i po nainima na koje postiže golove I neprestano “grize” ka vrhu! Ovaj video to potvrđuje!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts