Saveti kako da izgledate lepo i negovano u zimskim danima

Budite lepe i negovana i kada zima pokuca na vrata. Ne moramo biti sakrivene ispod kapa i šaleva, crvenih noseva i ispucalih ruku… evo nekoliko korisnih saveta.

PUDER U PRAHU KAO SJAJNA ZAŠTITA ZA LICE

Puder u prahu uvek nanesite nakon bezbojne kreme ili podloge, ali nemojte preterivati sa količinom, jer ćete onemogućiti koži da diše. Potom uzmite papirnu maramicu i pređite preko lice laganim pokretima, kako biste odstranili višak.

DUGOTRAJNI RUŽEVI

Sastojci koji učvršćuju ruž često sadrže alkohol, što isušuje usne, zato, prilikom kupovine pogledajte sastav, i biraje one bez alkohola. Najbolji su oni koji imaju dva aplikatora – jedan za nanošenje boje, a drugi za nanošenje sjaja.

PROBLEM ISPUCALIH USANA

Ako imate lošu naviku da često vlažite usne, to će dovesti do njihovog pucanja, bez obzira na vrstu ruža koju koristite. Zbog toga, pre nego što nanesete ruž, stavite podlogu na usne, zatim pritisnite papirnu maramicu i tek tada se našminkajte uz pomoć četkice.

nega u zimskim danima

PODLOGA TREBA DA BUDE SVETLIJA

Zimi je najbolje korisiti svetliju podlogu. Ako koristite neku prejaku nijansu, nakon par sati na vašem licu mogle bi da se pojave ružni pečati i mrlje. Kad nanosite podlogu, najbolje je da je lagano tapkate prstima ili da koristite sunđer za podlogu, kako bi je koža bolje upila.

PODLOGA TREBA DA IMA ZAŠTITNI FAKTOR

Podloga sa zaštitnim faktorom je najbolja zaštita, s obzirom da zimsko sunce šteti koži isto kao i letnje. Ako je podloga pretamna za boju kože koju sada imate, posvetlite je. Uzmite praznu kutijicu za kremu, istisnite tamnu podlogu koju imate, dodajte malo bezbojnog pudera u prahu i promešajte štapićima za uši ili čačkalicom. Zatim je sunđerom nanesite na lice.

KREME ZA LICE

Ako se vaše lice smežura od hlanodće, uronite lice u toplu kupku u koju ste ubacili nekoliko cvetova kamilice ili kesicu čaja. Topla para pospešiće da korisni sastojci prodru u kožu. Nakon toga nanesite masku koja odgovara vašem tipu kože i lice će vam se preporoditi.

nega lica zimi

SUVA KOŽA

Električne grejalice i peći uzrokuju isušivanje kože, zato bi bilo najbolje da pre odlaska na spavanje obavezno namažete lice hidratantnom kremom. Ako ujutru osetite svrab po celom telu, onda je vaša koža vrlo suva. Odreknite se gela za tuširanje i umesto njega upotrebite šampon. Probajte.

NAELEKRTISANA KOSA

Kada je kosa izložena izuzetno suvom vazduhu, ona se naelektriše, a nošenje vunenih kapa i šešira dodatno pogoršavaju stanje. Da biste rešili ovaj problem, tokom zime upotrebljavajte hidratantne šampone i koncentrovane regeneratore.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts