Saveti oko izbora i rezervacije hotela u Budimpešti

Na oko 400 km od Beograda, nalazi se Budimpešta, glavni grad Mađarske, lep, starinski grad u koji često volimo da odemo, na vikend, za praznike, jer nam je blizu i smeštaj možemo naći veoma povoljno. Pre nego što krenemo na put, evo nekoliko saveta.

IZBOR HOTELA

Distrikt 05. – Belvaroš-Lipotvaroš je dobar izbor, tu su hoteli blizu Vaci ulice, blizu je McDonalds, Burger King, u okolini su znamenitosti koje treba da pogledate: Parlament, Narodni muzej, Sinagogu. Sve se lako obilazi peške.

hoteli u budimpesti

PREPORUKA HOTELA: „Eurostar Budapest Center“, „Mercure Budapest Korona“, imate omogućen i parking.

Distrikt 08. – Jožefvaroš, takođe je u centru, u starom delu grada, odakle se lako stiže do Kalvinovog trga, recimo.

Eurostar Budapest Center
Eurostar Budapest Center

PREPORUKA HOTELA: „Hotel Palazzo Zichy Budapest“, romantičan hotel, gde u lobiju do 17 časova možete da pijete čajeve, kafe, kapućina i da koristie internet, bez ograničenja.

Hotel Palazzo Zichy Budapest
Hotel Palazzo Zichy Budapest

REZERVIŠITE HOTEL

Na sajtu www.Booking.com, recimo, ima dosta hotela koje možete rezervisati po povoljnim cenama. Cena je viša, naravno, ako je hotel bliži centru, na primer, ulice Vaci. Meni lično je to prvi izbor, zato što volim da pešačim i razgledam, da budem u samom centru zbog izbora radnji, fast fudova i restorana i da uštedim 5 evra dnevno za celodnevnu kartu za prevoz.

Pre nego što krenete u rezervaciju, napominjem da je jedna stvar važna: što je rezervacija dalja, cena je niža. Dakle, ako je ikako moguće da znate dva-tri meseca unapred datum putovanja, to će vam  uštedeti novac prilikom rezervacije. Naravno, kada je datum danas-za-sutra, ili prvi naredni vikend, cena je mnogo viša. Takođe, radnim danima hoteli su znatno jeftiniji nego vikendom. Uostalom, radnje ne rade nedeljom, tako da je taj dan samo dan za obilaske i slikanje.

dobar hotel u budimpesti

STIGLI STE U HOTEL…

Nakon što ste obavili sve formalnosti oko čekiranja, uzeli ključeve od sobe, potražite flajere za one HIP-HOP autobuse, zato što na njima, najbolje možete da vidite gde treba da odete. Imate žute i crvene autobuske linije, i one će vas voditi do svih znamenitosti Budimpešte koje treba da vidite. Na flajerima imate mapu grada, sa ulicama i stanicama metroa, jer nećete moći baš sve da obiđete peške. Na primer, ako ste izabrali sam centar, onda vam je Trg heroja previše daleko, pa ćete tamo otići tramvajem ili metroom.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts