Akva park „Podina“ – Sokobanja

Akva park „Podina“ – Sokobanja je kompleks koji se prostire na 1,6 hektara. Sadrži poluolimpijski bazen (dubina bazena 2 metra) sa kompletnom sportskom opremom, kupalište za odrasle i za decu, bazen sa tri tobogana i brojne prateće sadržaje. Ukupna površina vodenih sadržaja je oko 1400 kvadratnih metara.

Ako je ostalo još mnogo vremena do Vašeg polaska na more i klasično letovanje, akva parkovi, kojih je sve više u Srbiji, pravi su način da premostite taj period i uživate u čarima vode i tobogana sa bazenima . U odnosu na druge komplekse slične namene, akva park u Sokobanji je malo povoljniji.

Radno vreme i sezona kupanja

Radno vreme Akva parka u Sokobanji je svakim danom od 10 – 19h. Radno vreme do 18 sati je nakon 10 avgusta. Pravilo je da posetioci kompleks moraju napustiti pola sata pre kraja radnog vremena. Kraj sezone koja obično traje 120 dana zavisi od vremenskih prilika.

Omogućeno je i noćno kupanje od 20 sati do 23 sata, utorkom i četvrtkom u skladu sa vremenskim prilikama. Ovo je zaista posebna prilika za uživanje.

Sistem bazena ima noćno osvetljenje pa su česte organizacije večernjih kulturno zabavnih dogadjaja.
Poluolimpijski bazen  ima definisane staze za plivanje i dodatnu opremu. Dovoljno je dubok za skakanje a ima dužinu od oko 25m. Bazen za kupanje starijih osoba ili dece ima vodene pečurke  i najveći je bazen. Za decu je prilagodjen dečiji bazen sa toboganima i sa optimalnom dubinom prilagodjenom mališanima, a na raspolaganju im je i Bazen – hobotnica.

akva park podina

Cena ulaznice

1. CELODNEVNA ULAZNICA

Odrasli „A“. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . .. . 350,00 dinara +10 dinara osiguranje

Deca do 12 godina starosti„B“ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 250,00 dinara +10 dinara osiguranje

2. POLUDNEVNA ULAZNICA (od 15:00-19:00 sati (14:00 do 18:00) – SAMO RADNIM DANOM:

Odrasli „C“:. . . . . . . . . . . . . . . ……………. . . . . . . . . . . . . . . .250,00 dinara +10 dinara osiguranje

Deca do 12 godina starosti „D“. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 150,00 dinara + 10 dinara osiguranje

3. NEDELjNA ULAZNICA (SEDMODNEVNA)

Odrasli „E“. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1.700,00 dinara +70 dinara osiguranje

Deca do 12 godina starosti „F“ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .1.100,00 dinara + 70 dinara osiguranje

4. MESEČNA ULAZNICA

Odrasli. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2.200,00 dinara + 300 dinara osiguranje

Deca do 12 godina starosti. . . . . . . . . . . . .. . . . . . …….. . . . 1.200,00 dinara + 300 dinara osiguranjeZa vreme organizovanja dodatnih zabavnih programa, uz cenu ulaznice za noćno kupanje vrši se i naplata ulaznice za programski sadržaj.

Za decu od 0-2 godine starosti omogućen je besplatan ulaz.

akva park podina1

Ostale cene

Najam ležaljki na dan je 100 dinara, a kaucija za garderobu – 200 dinara.

Gde se nalazi Akva park Podina

Adresa – Trg Oslobodjenja 2,

Kontaktbroj telefona: +381 018 833 988, fax  +381 018 833 988

Lokacija – Akva park „PODINA“ je od centra Sokobanje udaljen 1,5 km i izgradjen je u okviru sportsko-rekreativnog kompleksa Podina.

Ovaj zabavni vodeni kompleks može da primi oko 2 000 posetilaca. Osim osnovnih sadržaja, tu su šank i bar, frižideri sa sladoledima, a leti se organizuju razni kulturno-zabavni i sportsko-rekreativni sadržaji. Akva park je otvoren 2012 godine.

Ovaj akva park pruža mogućnost celodnevne zabave i rekreacije za sve generacije a posebno za porodice sa decom kojima su najzanimljiviji tobogani.

akvapark podina

Iskustva, komentari, utisci…

Imajući u vidu malo niže cene u odnosu na ostale akvaparkove u Srbiji, Podinu preporučuju mnogi posetioci. Takodje, cene smeštaja u Sokobanji su povoljne ili čak vrlo jeftine u privatnom smeštaju.

Kao pozitivna karakteristika navodi se prostranost, pa ima mesta za sve, dok se kao problem navodi mali broj tobogana – 3, kao i problem pri prilazu kompleksu i neadekvatan parking za posetioce koji su došli kolima.

Video snimci akva parka „Podina“

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts