Kako do ravnog stomaka za 10 dana

Praznici su prošli, pa ako ste od onih koji vole da dobro jedu i uvek kažu da će početi dijetu od ponedeljka, verovarno ste nabacili dva-tri kilograma viška i sada morate da uvlačite stomak kako biste zakopčali svoje omiljene farmerke ili da nosite steznik kako vam stomak ne bi iskakao. Uz to, ako još ne volite da vežbate, onda je dijeta za ravan stomak i struk  savršena za vas!

Za deset dana oslabićete 3 kilograma! Kako? Nije teško. Ova dijeta za ravan stomak i tanak struk zasniva se na MONONEZASIĆENIM MASNIM KISELINAMA (MMK).

Maslinovo ulje, orašasti plodovi, avokado, puter od kikirikija, masline, crna čokolada … su najbolji izvori MMK,a optimalan unos ovih masnih kiselina iznosi 16 do 23 grama dnevno. Ove „dobre” masti nalaze se u orašastim plodovima, maslinovom ulju, avokadu, pa čak i u crnoj čokoladi!

Delotvornost ove dijete i brzina kojom ona utiče na sagorevanje masti, dokazao je još jedan eksperiment.

Kako do ravnog stomaka

Ukoliko je vaš doručak baziran na namirnicama bogatim MMK, vaš organizam, odmah po unosu hrane, počnije da sagoreva kalorije i topi kilograme!

Dijeta za ravan stomak ima blagotvoran uticaj na zdravlje.

Dokazano je da hrana bogata MMK, kao što su orašasti plodov i masline, u velikoj meri utiče na:

  • zdravlje kardiovaskularnog sistema
  • ublažavanje upalnih procesa.
  • snižavanje krvnog pritiska.

Dijeta za stomak i struk je bogata namirnicama kao što su morski plodovi, voće, povrće, jogurt, zrnevlje… Takode, važno je i da se povede računa i o unosu kalorija. Zašto? Istraživanja su pokazala da, ukoliko unosite previše kalorija, čak i kada se radi o namirnicama bogatim MMK, istopićete masne naslage sa stomaka, ali nećete izgubiti kilograme!

– Da biste što više oslabili i uspešno kontrolisali glad, preporučuje se da dnevni unos hrane bogate mononezasićenim masnim kiselinama ne bude viši od 400 kalorija.

– Potrebno je da izmedu obroka ne pravite pauze duže od četiri sata. Redovni obroci će uspešno ukrotiti napade gladi!

Dijeta za uzan struk i ravan stomak

Da biste sprečili nadimanje izbegavajte dodavanje soli u hranu, veštačke zamene za šećer,gazirane sokove,čaj ili kafu.Vodu možete piti u neograničenim količinama.

DORUČAK

• 1 tost od integralnog brašna, 2 kašike putera od kikirikija, 1/2 banane i 1 šolja nemasnog jogurta ili mleka ili

• 1 šolja ovsenih pahuljica, 1 šolja višanja i 2 kašike pistaća

RUČAK

• 90 g grilovane piletine sa 1 šoljom čeri paradajza, 1/2 šolje integralne testenine, 1/2 šolje rendane šargarepe, 30 g feta sira i 1 kašikom pesto sosa.

UŽINA

• milkšejk od 1 šolje nemasnog ili sojinog mleka, 1 šolje smrznutih borovnica i 1 kašike ulja od lana ili

• 1 šolja malina, 220 g nemasnog jogurta i 1/4 šolje crne čokolade

VEČERA

• 30 g grilovanih pilećih grudi, 2 šolje grilovanog povrća sa 1 kašikom ulja od susama i 1/2 šolje barenog smedjeg pirinča ili

• 90 g nemasne šunke, 30 g malo masnog sira, 1 kašika pesto sosa, 1 integralna zemička i 1 šolja čeri paradajza.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts