|

Važnost web sajta za savremeno poslovanje

Saznajte koliki je značaj web sajta u današnjem poslovnom okruženju

Izrada sajtova kojima ćete predstaviti svoje poslovanje se nameće kao neophodno rešenje u vremenu kad upotreba računarske tehnologije uzima sve veći zamah čak i relativno nerazvijenoj državi poput naše. Pametno isplanirana izrada sajtova, sa dobro određenom ciljnom grupom i kvalitetnom ponudom vas može za relativno kratko vreme pomeriti daleko ispred konkurencije. Čak i ako uspevate da održavate svoj biznis dobro i bez preteranog zalaganja na polju interneta, to ne znači da ne može da vam bude još bolje.

I ne postoji delatnost koju ne možete da unapredite izradom kvalitetnog portala. Iz nekog razloga, internet i sajtovi se često shvataju kao nešto što je namenjeno prestavljanju „finih“ poslova, jer kakve, veze ima, recimo, neko poljoprivredno gazdinstvo sa internetom. Tu se najčešće pravi duboko pogrešno povezivanje sa tim da većina poljoprivrednika ne koristi internet. A kakve jedan poljoprivrednik ima veze sa drugim, sem što su kolege? Ne prodajte krompir nekome ko ga i sam proizvodi.

Vaznost web sajta

Dakle, baš zato što je na internetu slaba konkurencija u prodaji, na primer, organske hrane, dobro bi bilo da tu plasirate svoj proizvod. Time se pojavljujete na jednom potpuno novom i mnogo većem tržištu. U Beogradu postoji jedna pijaca na kojoj se prodaje organska hrana. A organski su proizvodi itekako na ceni, jer su neorganski izvikani kao skoro pa otrovni. I prodavci na toj pijaci nemaju problem sa prodajom, jer vrlo brzo prodaju sve što donesu.

Dakle, u deset ujutru je već fajront. Ali problem imaju kupci kojima je pijaca daleko, a i ne ustaje im se baš subotom u zoru kako bi stali u red za kilo neprskanih jabuka. Takvi ljudi su vaši potencijalni kupci, jer su spremni da kupe vaš proizvod, ali nisu spremni da se žrtvuju. Onda im proizvod prodajte bez toga da moraju da se odriču nečeg sem novca.Sve te ljude koje vi nikada niste videli i nikada im niste ništa prodali može da vam dovede ne tako veliko ulaganje koje izrada sajtova zahteva. Izrada sajtova je, dakle, veliki korak ka novom tržištu. Mnogi će na internetu tražiti gde bi to još mogli da kupe organsku hranu i naleteće na vas, s obzirom na to da vaše kolege nisu predstavile svoju robu na virtuelnoj pijaci. I šta ste dobili? Dobili ste više kupaca i novi način rada, koji je lakši, brži i profitabilniji.

Sada svi zainteresovani mogu da vide kome mogu da se obrate ako im je potreban vaš proizvod, a uz malo ulaganja i dovitljivosti vi ćete ih preduprediti i ponuditi im da kupljenu robu dobiju na kućnu adresu. Svi će biti na dobitku, jer ćete i ovu uslugu uračunati u cenu. Kupac će dobiti proizvod koji mu je potreban, a neće uložiti ono što mu je dragicenije od novca – vreme.

Kako me sajt predstavlja

Izrada sajtova vam omogućava da svoje poslovanje predtavite širokom krugu zainteresovanih ljudi. To znači da vi sami birate šta želite da predstavite i na koji način ćete to da uradite. Bićete vidljivi potencijalnom kupcu u bilo koje doba dana i noći i na bilo kojoj lokaciji. Od vas zavisi na koji ćete grad, okrug ili državu suziti svoju ciljnu grupu. Za više informacija u vezi izrade sajtova, posetite sledeći link.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts