Zašto muškarci ponižavaju svoje žene i prave ih ljubomornim?

Ljubomora predstavlja zabrinutost ili strah osobe da će biti ostavljena zbog neke druge osobe i na taj način izgubiti osobu sa kojom je u vezi. Nekada je ona opravdana kao na primer kada je izazvana partnerovim flertovanjem, ali može biti i neopravdana kada je samo odraz lične nesigurnosti. Ljubomora je prolazna i prestaje čim osoba shvati da ne postoji opasnost da bude ostavljena.

RADOZNALOST

Dok neki muškarci prave ženu ljubomornom da provere koliko joj je stalo do njega, neki to rade iz čiste radoznalosti da bi saznali kako bi prošli ako ih žena uhvati u prevari. Ne treba da zaborave da će neke žene  ljubomorno odreagovati iz  čiste sujete, a ne zato što su ludo zaljubljene.

MANJAK SAMOPOUZDANJA

Muškarci koji imaju manjak samopouzdanja , kada osete da gube kontrolu nad vezom i kada se boje da će zbog toga izgubiti devojku, počinju da je prave ljubomornom ne bi li tako sebi podigli cenu i bili veći u njenim očima. Ne znaju da to može da upali samo kod neke neiskusne klinke, dok će sve druge devojke to samo ohladiti i odbiti.

muskraci ponizavanje ljubomora

DOBIJANE PRIZNANJA

Ima muškaraca koji su toliko nesigurni u sebe i stalno žele da dobiju neko priznanje ili potvrdu o tome koliko su dobri, uspešni, zgodni… Zbog toga stalno pokušavaju, pričom o tome kako ga je neka devojka pogledala ili mu se nabacivala, da naprave svoju devojku ljubomornom.

BIVŠA DEVOJKA

Neki muškarci vole neprestano da pričaju o svojoj bivšoj devojci. Neki to rade da bi izazvali ljubomoru kod sadašnje a neki ne. Ako to radi tako što izgovara razne uvrede na njen račun , budite sigurni da je još nije preboleo. Iako ne možete očekivati da je potpuno zaboravi, objasnite mu da Vam nije prijatno da stalno slušate o njegovoj bivšoj i da više ne poteže tu temu.

KOMPLEKSI

Ima muškaraca  koji ne podnose da je žena pametnija ili uspešnija od njih. Svakom pohvalom upućenoj njoj,  muškarac dobija sve više kompleksa. Po njemu , jedini način da ih se reši je da je ponižava, da joj govori da je manje vredna ili da je pravi ljubomornom.

PROVOKACIJA

Iako neki misle da su za ponižavanje žena krive njene provokacije to nije istina. Provokacija može dovesti do  svadje , raskida i slično ali ne i do ponižavanja. Ovo uglavnom rade slabići koji na taj način hrane svoj ego .

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts