Najlepše frizure za devojčice sa dugom kosom

Za devojčice su prikladne sve praktične frizure, jer deca se gotovo stalno kreću, retko miruju, brzo oznoje… Zato mamama preporučujemo da se kad god to mogu odluče da svojim mezimicama podignu kosu, vežu je u rep ili slatku neozbiljnu pundjicu.

Svakako je najlakše kosu vezati u običan konjski rep, ili napraviti jednu običnu pletenicu. Šnalicama u boji ukrotite ostatak kose ili pramenove koji vire i vaša devojčica je spremna.

Ipk, ako ne pravite frizuru za odlazak u vrtić ili rodjendn gde će se deca igrati, postoje i svečane prilike gde kosu vašeg deteta možete pustiti i biti dodatno maštoviti.

Upotrebite tada šarene ukosnice, mašne, gumice, rajfove, trake…

Izbegavajte da dečju nežnu kosu oblikujete presom ili figarom. Takodje, zaboravite na agresivno tapiranje.

Kako god, vaša devojčica će izgledati preslatko i ako samo lepo očešljate kosu i stavite par ukusnih šnalica. Za malo komplikovanije varijante predlažemo vam sledeći izbor.

1. Pletenica u konjskom repu                                                        

Očešljajte kosu i vežite je u uredan konjski rep. Jednu trećinu kose iz repa odvojite pažljivo i od nje ispletite klasičnu pletenicu. Onda krenite da pletenicu uvijate oko kose iz repa. Na kraju vežite i pričvrstite dobro lepom gumicom.

frizure za devojcice1

2. Dve jednake pletenice

Ovo je frizura koja zahteva vrlo malo vremena. Jednostavno odvojite dva jednaka dela kose. Ispletite pletenice, vežite ih lepim gumicama i to je to!

frizure za devojcice2

3. Rajf

Vaša devojčica će izgledati prelepo i samo uz upotrebu rajfa. Izbor u radnjam je veliki a vi se odlučite za boje koje će odgovarati uz dečju garderobu. Lepo očešljanu kosu uokvirite rajfom za devojčice i rezultat će biti odličan! Ništa prostije.

frizure za devojcice3

4. Dve riblje kosti

Odvojite kosu na dva dela ali tako što ćete napraviti asimetričan razdeljak. (pogledajte fotografiju) Ispletite dve obične riblje kosti i vežite ih. Potrebno je malo više umešnosti ili strpljenja, ali ako se dobro uvežbate – rezultat je prelepa frizura vaše devojčice.

frizure-za-devojcice4

5. Pletenice koje se uvijaju

Napravite dve jednake pletenice. Kraj svake pletenice pričvrstite ukosnicom za početak pletenice i ukrasite trakom ili mašnicom.

frizure za devojcice5

6. Dve pundjice

Podelite kosu na dva jednaka dela. Umotajte pažljivo svaki deo u pundju i pričvrstite ukosnicama. Možete koristiti šarene ukosnice kako biste napravili još bolji utisak.

frizure-za-devojcice6

7. Ukrasna traka

Ovo je jedna od najlakših varijanti. Ako nemate dovoljno vremena, dovoljno je da imate ukrasnu traku u boji. Najčešće se prave od satena. Izaberite neku nežnu boju. Odvojite prednji deo kose po izboru, a ostatk kose pustite. Deo koji ste odvojili, to mogu biti i samo šiške, vežite ukrasnom trakom koju možete vezati na primer u obliku mašne.

frizure-za-devojcice jednostavna

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts