Pramenovi – kome dobro stoje i kako ih kombinovati

Vatreno crveni, upadljivo plavi, smedji, crni, dvobojniPramenovi u vašoj kosi moderniji su nego ikad! Mogućnost kombinacija je neograničen, a na vama je samo da odaberete ono što će Vam najlepše stajati.

Ako već neko vreme želite neku promenu po pitanju kose, a nemate hrabrosti da kompletno promenite boju ili isprobavate nove frizure – pramenovi su idealan izbor za Vas. Ako se desi da napravite grešku, lako ćete ih prefarbati.

Pramenovi su takodje super rešenje za bilo koji oblik lica, a naročito za okruglo lice jer vizuelno mogu izdužiti lice, posebno ako Vam je kratka kosa.

Pramenovi na smedjoj kosi

Ako želite osveženje, ali prirodno, na tamnoj kosi izuzetno dobro će stajati svetlo smedji ili plavi pramenovi. Hrabrija varijanta za brinete su pink I ljubičasti pramenovi.Izbegavajte crne pramenove na smedjoj kosi.  Duga kosa u prirodno smedjoj boji, razbiće svoju jednoličnost višebojnim nijansama plavih pramenova. Kosa će delovati bujnija, naročito ako je retka I tanka.

Ove kombinacije ćete prilično lako održavati a i šanse da ćete pogrešiti s bojama za farbanje su minimalne jer se radi o prirodnim bojama.

Pramenovi na smedjoj kosi

Pramenovi na crnoj kosi

Pramenovi na crnoj kosi daće joj na volumenu i istaćiće teksturu frizure. Sa crvenim ili ljubičastim pramenovima u crnoj kosi takodje ćete sigurno delovati mladje. Izbegavajte plave pramenove u crnoj kosi.

Pramenovi na crnoj kosi

Pramenovi na crvenoj kosi

Crvena kosa je malo komplikovaniji slučaj. Najbolje je da mnogo ne eksperimentišete posebno ako imate jarko crvenu boju kosu. Nećete pogrešiti ako izaberete takodje crvene pramenove ali u drugoj nijasi (vino boja, božole, tamno crvena boja, bordo…) Izbegavajte crne pramenove na crnoj kosi jer je moguće da ćete izgledati neprirodno. Čokolada boja pramenova takodje će izgledati vrlo atraktivno na crvenoj kosi.

Gledajte da izbegnete blajhanje pre farbanja pramenova, da ne oštetite kosu. Ovo je jedini nedostatak crne kose jer teško prima druge svetlije farbe.

Pramenovi na plavoj kosi

Ako je vaša kosa je oštećena i beživotno visi, izaberite osveženje tamnijim pramenovima koji će najbolje reflektovati  svetlost i sakriti oštećenja. Plavuše kosu mogu osvežiti svetlo I tamno smedjim pramenovima, ako žele prirodan izgled. Za mladje dame I vatrenije temperamente tu su roie, ljubičaste I jarko crvene boje pramenova.

Pramenovi na plavoj kosi

Pramenovi za sedu kosu

Sedu kosu je nabolje prvo celom dužinom ofarbati u jednu boju, a posebnom kapom odvojiti pramenove za farbanjeu drugoj boji. Kombinacija je bezbroj, pa tako ne očajavajte ako ste sedi jer po pitanju farbanja kose nećete imati komplikovan posao.

Poslednjih sezona, ultra moderna bob frizura skoro da je nezamisliva bez po kojeg pramena kose u jarkoj boji. Ako ste mladji slobodno idite u ekstreme I nesvakidašnje kombinacije više upadljivih boja.

Farbanje pramenova kod kuće

Naravno da je moguće ali morate biti vrlo vešti I umešni  I da imate mirnu ruku. Pozovite nekoga da Vam pomogne. Odvajajte pramenove koje želite da farbate , nanesite boju I odmah obmotajte folijom da biste zaštititli ostatak kose. Držite onoliko vremena koliko piše na uputstvu I onda isperite kosu.

Dame sa kovrdžavom kosom koje žele pramenove ipak bi tretman trebalo da odrade kod profesionalaca, jer je mogućnost grešaka veća.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts