Kako sami da napravite frizuru za doček Nove Godine

Za one koji ne vole da provedu Novu godinu kod kuće, već na nekoj žurci uz muziku i veselo društvo, veoma je bitno i kako će izgledati u najluđoj noći. Pored novogodišnje toalete, šminke, potpetica,  bitna stavka je i frizura.Međutim frizerski saloni su prebukirani tog 31. decembra i  mnoge žene i devojke jednostavno ne stižu da sebi zakažu friziranje. Ukoliko vas vaš frizer izda tog dana ili  ukoliko ne želite da dajete novac za frizuru evo saveta kako da sami ukrotite svoju kosu.

KAKO UVITI I NAPRAVITI TALASE NA KOSI?

Novu Godinu je najbolje dočekati uz puštenu kosu. Ako volite pravu kosu, jednostavno se sami ispeglajte ili isfenirajte pravo, ali talasasta kosa je za neke ipak lepša. Ukoliko spadate u grupu ljudi koji više vole ovakvu frizuru, poželjno je da imate štapiće za uvijanje kose, koje obično možete naći u kineskim buticima ( tamo su svakako najpovoljniji). Napravljeni su od sunđerastog materijala i vrlo su elastični.

Kako uviti kosu pomoću štapića?
Kako uviti kosu pomoću štapića?

Prvo operite kosu i malo je prosušite. Kada je dobro raščešljate, odvajajte pramen po pramen, i svaki poprskajte lakom ili još bolje, premažite penom za kosu. Dakle odvojite pramen, raščešljate ga, premažete penom ( ili poprskate lakom) a potom ga lagano uvijate u štapić. Kosu uvijajte ,,spolja“, ne ,,iznutra“. Ako nemate štapiće, pomoćiće krpice, ali pre ćete dobiti sitne loknice ukoliko ne savijete kosu kako treba, nego talase. Tako da su štapići poželjniji. Kada uvijete kosu, još malo je prosušite fenom, a kosu držite uvijenu bar sat vremena.

Nakon određenog perioda, skinite štapiće, još malo prosušite kosu, i na kraju dodajte još laka ili pene kako bi se talasi držali.

Nije loše da nekoliko dana pred Novu Godinu napravite generalnu probu. Čisto da vidite kakva će vam frizura biti i da li ste zadovoljni učinkom.

KAKO NAPRAVITI  PUNĐU?

Ukoliko više volite da vam kosa bude vezana i mirna i ukoliko ne volite da vam zbog frizure bude previše vruće, preporučujemo stari, jednostavni trik za pravljenje punđe. Sve što vam treba je – obična čarapa.

Kako napraviti punđu uz pomoć obične čarape?
Kako napraviti punđu uz pomoć obične čarape?

Uzmite čarapu i odsecite joj vth, a potom je urolajte. Poželjno je kosu da vežete u rep, na mestu gde želite da vam bude punđa. Uzmite čarapu i stavite na kraj repa, a potom rolajte kosu uz čarapu ka temenu glave. Ukoliko vam je kosa stepenasto ošišana vrlo je moguće da vam frizura neće uspeti ili da ćete morati da se poptomognete šnalicama i ukosnicama.

Kako vaša frizura ne bi bila jednolična, možete skratiti na primer šiške, a pošto je Nova Godina, slobodno kupite neku šnalicu sa cirkonima ili šljokicama i stavite je sa strane.

Evo kako bi postupak pravljenja punđe trebalo da izgleda:

Video: Kako napraviti punđu pomoću čarape

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts