Zeleni čaj – odličan za mršavljenje

Zeleni čaj pomaže kod mršavljenja

Zeleni čaj, ritualno piće najzastupljenije u Japanu, sadrži jedinstveni antioksidant, koji je tako moćan da je efikasniji od bilo kog sredstva ili tablete za skidanje kilograma.

Žene širom sveta pune su pozitivnih iskustava I priča o tome kako su iz pomoć 3 šolje dnevno zelenog čaja uspele brzo da smršaju. Ova iskustva dama, potvrdjuju I medjunarodna istraživanja.

Naučnici iz japanske  korporacije „Kao” došli su do podatka da su učesnici u ispitivanjima, koji su 3 meseca svakog dana pili zeleni čaj,  izgubili I do 4 puta više sala od onih koji taj čaj nisu pili.

Za ovo su odgovorni čudesni  katekini –  snažni antioksidansi iz zelenog čaja.

Zeleni caj

Zeleni čaj je najbolji borac protiv sala stomaka i struka

Zeleni čaj najviše utiče na salo sa stomaka I struka. Ovaj napitak ima sposobnost da ubrzava termogenezu u ljudskom organizmu, odnosno ubrzava proces u kojem naše telo sagoreva nutrijiente koje pretvara u toplotnu energiju. Ovo klasično ubrzanje metabolizma ide I do 43 procenta većeg obima nego kod osoba koje ne piju zeleni čaj.

Konkretno, oni koji  uz tri obroka dnevno piju po jednu šolju zelenog čaja koji osim katekina sadrži I kofein, sagorevaju 10 odsto više masnoća.

Dobro je to što uz konzumaciju zelenog čaja ne morate držati neku posebnu dijetu.Ovaj čarobni napitak dodajte pri svakom obroku, uz užinu, koktele, dezerte…

Ako vam se ne dopada ukus toplog zelenog čaja možete ga piti I kao ledeni čaj. U veliki bokal za limunadu sipajte 4 šolje zelenog čaja, dodajte jedan cedjeni limun I malo meda. Dodajte led I vaš napitak za mršavljenje je gotov! Ukrasite čašu u kojoj čaj služite kriškama limuna.

Zdravlje u plusu i uz samo dve šolje zelenog čaja dnevnozeleni-caj mrsavljenje

Zeleni čj je popularan širom sveta zbog dokazane lekovitosti u borbi s mnogim bolestima, pa I onim malignim. Korene vuče iz Azije, ali je rasprostranjen u celom svetu I deo skoro svakog domaćinstva.

Potiče od iste biljke kao i crni čaj, ali je razlika u tome kako se ta biljka preradjuje. Osim mterija koje utiču na ubrzavanje metabolizma, zeleni čaj sadrži I brojne vitamine I mineralne soli.Jedan od značajnijih je vitamin K, koji je zadužen za kvalitet kosttiju.

Zeleni čaj je najbolji izbor za rekonvalescente i sve one koji žele da ostanu u formi I sa dosta energije. Osvežava I krepi duh I telo.

Vrlo je bitno znati da se pri pravljenju čaja, pripremi voda odgovarajuće temperature- oko 80C. To znači da proključalu vodu treba ostaviti do pet minuta da se ohladi kako bi postigla optimalnu toplotu. Kad čaj odstoji desetak minuta, popijte ga odmah, jer gubi lekovitost dužim stajanjem.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts