Gde i kako provesti 8. mart?

Osmi mart, dan žena, slavi se već nekih sto godina. to je dan kada su žene, na čelu sa Klarom Cetkin, uspele da , po prvi put u istoriji skrenu pažnju na uslove pod kojima živa i rade, na diskriminaciju koju trpe, kao i da se izbore za neka osnovna prava poput prava na glasanje, rad, školovanje i slično.
Ako želite da saznate nešto više o ovom prazniku, pročitajte sledeći tekst:

http://saznajlako.com/2013/02/05/od-kada-i-zasto-se-slavi-8-mart-dan-zena/

Ali ono po čemu je takođe spcifičan ovaj praznik jeste i to što se dame trude da to veče daju sebi oduška i izađu negde u provod. Evo nekih zanimljivih predloga vezanih za osmomartovski provod, kako i gde provesti Osmi mart.

OSMOMARTOVSKO PUTOVANJE

Veliki broj turističkih agencija nudi osmomartovska putovanja. Sve što vam je potrebno jesu pasoš i dobro društvo. Putovanje je uvek dobar izbor kada želite da se lepo provedete, a uz put i da vidite nešto novo, neobično, da upoznate drugi narod, njihovu kuhinju i kulturu.

Naravno, putovanje ne mora biti u inostranstvo, možete posetiti i neku planinu, banju, veliki grad poput Beograda ili Novog Sada. Ako imate prijatelje u drugom gradu, možete ih posetiti, a posetom možete iznenaditi i drugaricu sa fakulteta koja živi u drugom gradu.

Ove godine imamo sreću da je Osmi mart u subotu, postoji hiljadu načina da praznik provedete lepo, a da vaše obaveze ne ispaštaju, niti da brinete da li ćete ujutru ustati na vreme za posao. A kada je reč o putovanju, eto prilike da pobegnete negde van garda za vikend.

PROSLAVA OSMOG MARTA SA DRUGARICAMA

Osmi mart je najbolje provesti u krugu dobrih prijateljica. Izađite zajedno u grad, one koje su same mogu pride i da upoznaju nekog, a u svemu je najbitnije da se lepo provedete. Rezervišite separe u lokalnom klubu ili jednostavno odaberite neku dobru kafanicu sa živom muzikom. Uz vino ili neki dobar koktel uživajte u svom prazniku.

Sa drugaricama se možete naći i na nekoj kućnoj žurki ili sedeljki, uz humor i vama drage devojke imaćete nezaboravan provod za Osmi mart.

Za 8. mart izađite sa prijateljicama u provod.
Za 8. mart izađite sa prijateljicama u provod.

OSMI MART SA VOLJENOM OSOBOM

Dosta žena voli da provede praznik u društvu voljenog muškarca.Predlog može da bude zajednički izlazak, piće ili večera, a mogu vam se pridružiti i vaši prijatelji.

Ako ste u braku i imate decu, onda se svi zajedno možete prošetati ili provesti Osmi mart kod kuće u krugu porodice, uz porodične igre i druženje.

Dan žena provedite sa voljenom osobom.
Dan žena provedite sa voljenom osobom.

PROSLAVA OSMOG MARTA SA KOLEKTIVOM

Nekada se Osmi mart slavio i sa koleginicama, a u pojedinim firmama ovaj običaj se zadržao i do danas. Obično se upalti večera u nekom restoranu i uz kolektiv provede se sjajno osmomartovsko veče. Na zabavu dolaze i kolege i koleginice, dakle zabava nije samo za dame. Uz dobru kolpu i dobru muziku, mnoge dame pamte najlepše proslave Osmog marta, upravo sa svojim prijateljima sa posla.

Ako vaš poslodavac ne praktikuje ovakve proslave, možete i sami da se udružite sa svojim kolegama i svi zajedno odete na neku proslavu sličnog tipa. Sve se može ako je kolektiv složan.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts