Brze i jednostavne ženske frizure za svaki dan

Sasvim je sigurno da većina žena nema svakoga dana dovoljno vremena da pre odlaska na posao ili drugim obavezama, koje će posvetiti kosi I frizuri.

Zato je dobro znati kako na brzinu srediti kosu. Uteha je da zaista ima dosta trikova kojima se možete poslužiti kako bi svakog dana vaša kosa delovala uredno I lepo, a da to ne zahteva odlazak kod frizera I sate sredjivanje pred ogledalom. Mi vam preporučujemo nekoliko brzih frizura za dugu, kratku, kosu srednje dužine, kovrdžvu kosu. Uz malo strpljena, vežbe I veštine, vaša kosa će biti uredjena za tili čas.

Jednostavne frizure za dugu kosu

Da biste dobro uzgledali dovoljno je da za ovu frizuru imate neki interesantan rajf. Jednostavno, očešljajte kosu, podeljite razdeljak na stranu (tako će biti zanimljivije) I malo natapirajte kosu iznad temena.  Sve što onda treba da uradite je da stavite rajf (ogroman je izbor u radnjama, kako modela tako I boje) koji ćete ukombinovati sa garderobom. Za svaki dan izbegavajte rajfove koji su šljšteći, sa šljokicama I preglomazni.

rajf-frizura za svaki dan
Rajf frizura za svaki dan

Za dugu kosu je pravo brzo I efektno rešenje – pletenica! Možete isplesti onu klasičnu, ili žito pletenicu. Efekat će biti još bolji ako vam je pletenica sa leve ili desne strane. Da ne biste delovali uštogljeno, preporučujemo da iz pletenice izvučete tek po koji pramenčić. Traka kojom ćete vezati pletenicu je vaš izbor.

pletenice za dugu kosu
Pletenice za dugu kosu – frizura za svaki dan

Jednostavne frizure za srednju kosu

Ako imate poludugu kosu, takodje je možete brže urediti ako stavite neki zanimljiv rajf. Osim toga, možete da pribegnete starom triku – vežite konjski rep. Rep je idealno rešenje za svaku kosu, pa čak I onu kraću. Efekat će biti zanimljiviji ako rep vežete interesantnom mašnom. U svakom slučaju, kosa će delovati uredno I sredjeno. Ako imate malo više vremena, natapirajte blago kosu, da biste dobili efekat bujnosti. Fiksirajte blagim lakom za kosu I spremni ste.

Brza frizura konjski rep
Brza frizura konjski rep

Kosa srednje dužine će izgledati vrlo atraktivno ako je vežete u običnu pundju I na nju stavite rajf ili traku iz dva dela.

frizura-za-srednju-kosu
Obična pundja

Takodje, možete se poigrati i sa loknama, koje su same po sebi dovoljna frizura. Samo ih blago smirite i oblikujte po želji. Da biste uštedeli na vremenu, kosu možete uviti krpicama uveče pre spavanja.

Poluduga kosa uvijena krpicama
Poluduga kosa uvijena krpicama

Jednostavne frizure za kratku kosu

Kratka kosa, istina je, zahteva najmanje vremena za sredjivanje. Ipak, ako želite da joj date malo šmeka, blago je prelomite tako što ćete dlanovima namazanim gelom pažljivo gužvati kosu. Sačekajte da se malo prosuši I to je to. Svaka traka ili rajf, takodje, za tren oka će kratku kosu učiniti sredjenom za svakodnevne prilike.

Zgužvana kosa - brza frizura za svaki dan
Zgužvana kosa – brza frizura za svaki dan

Jednostavne frizure za kovrdžavu kosu

Kad se rodite sa kovrdžavom kosom, imate blagu prednost u odnosu na odtale žene, jer već imate neku vrstu prirodne frizure.

Ipak, postoje detalji kojima je možete ulepšati I napraviti frizuru za svaki dan.

Konski rep, koji će biti bogat loknama je pravi pogodak I brzo rešenje. Takodje, interesantan fajf će na brzinu rešiti problem frizure za brz izlazak iz kuće.

Kovrdžava rajf frizura
Kovrdžava rajf frizura

Ako su vam lokne preguste, prvo ih sputajte gelom ili nekim uljem koje vam odgovara. Ako dani nisu pretopli, svoju prirodnu kovrdžavu kosu jednostavnno samo pustite. Ako je čista I negovana, redovno šišana – greška je gotovo nemoguća!

Jednostavna frizura za kovrdžavu kosu
Jednostavna frizura za kovrdžavu kosu
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts