Ideje za krečenje stana

Saveti za odabir boje zidova prostorija u stanu – Korisne ideje za krečenje stana

Ukoliko planirate neko veliko spremanje i želite da osvežite svoj životni prostor i prostor vaših ukućana najbolje, a ujedno i najefektnije rešenje jeste da promenite boju zidova. Možda vam se ne čini da je to neka velika promena, ali utisak koji svaka prostorija ostavlja umnogome zavisi od osvetljenja i boje zidova, a ne samo od nameštaja. Pogledajte naše predloge za sve prostorije vašeg doma.

Kako okrečiti dečiju sobu

Dobar izbor za krečenje dečije sobe svakako su pastelne boje u svim nijansama. Naravno, prilagodite boju polu vašeg deteta, a postoje i boje koje odgovaraju i dečacima i devojčicama. Ako želite vašem detetu da priuštite posebne trenutke u svojoj sobi, možete slobodno eksperimentisati. Nećete pogrešiti ako upitate dete za njegovog omiljenog junaka iz crtanih filmova pa na zidu naslikati scenu iz neke od epizoda. Takođe, možete sve zidove obojiti različitim nijansama iste boje što će doprineti da soba izgeda veće i veselije. Prolećni motivi – drveće, cveće takođe su dobrodošli. A ako vam je dete kreativno, ostavite mu prostor na jednom zidu koji on može samostalno da ukrašava po želji. Sigurno će se obradovati što ga niko ne grdi švrljanja po zidovima, a i dobićete autentično umetničko delo.

ideje-za-krecenje-decija-soba

Kako okrečiti dnevnu sobu

Postoji bezbroj dobrih mogućnosti za zidove vaše dnevne sobe. Ne možete da pogrešite, važno je samo da oslušnete šta želite od zidova sobe u kojoj provodite najviše vremena, i u kojoj se družite sa prijatelji. Ako vam, na primer, prijaju zidovi sa šarama, u tom slučaju povedite računa da šare budu na tačno definisanom prostoru. U suprotnom, može ostavljati utisak najdominantnijeg elementa u čitavoj sobi. Možete izabrati cvetne šare, pruge, krugove ili bilo koji drugi elemenat. Sa belom bojom nikada ne možete da pogrešite, kao ni sa svetlim nijansama, koje ostavljaju utisak svežine i urednosti. Ukoliko ipak više volite jarke boje, na primer crvenu, izbanlansirajte boje u sobi sa belim nameštajem ili detaljima.

ideje-za-krecenje-dnevna-soba

Kako okrečiti spavaću sobu    

Za zidove u spavaćoj sobi važno je odabrati boje koje vam odgovaraju i koje neće remetiti san. Kao i u prethodnim, i u ovom slučaju pastelne nijanse dobar su izbor, ali uvek možete da kombinujete. Posebno zanimljivo izgledaju sobe kojima je zid iza kreveta obojen u neku drugu, ne nužno komplemetarnu boju. Isto tako, na tom zidu možete okačiti zanimljive slike ili polepiti neobične ukrasne tapete.  Dobra opcija je i zid horizontalno podeljen na dva dela, gde je donji deo obojen tamnijom, a gornji deo svetlijom nijansom iste boje. Tako se stvara iluzija dubine prostora, a vodite računa da se i detalji u sobi, poput lampe, uklapaju sa bojom zidova.

ideje-za-krecenje-spavace-sobe

Kako okrečiti kupatilo

Jedna od ideja za zidove u kupatilu je kupatilo uređeno na temu patkica, što je oduvek zanimljivo. Sada je pravi trenutak da to napravite takvo kupatilo, pogotovo ako imate decu. Kupatilom preovlađuje jaka plava boja, sa detaljima u vidu patkica, logično. Međutim, ukoliko želite svedeniji dizajn, možete se odlučiti za pločice u nekoj neutralnoj boji i sa minimum detalja. A ako ste protivnik minimalitičkog stila, uvek se možete poigrati i sa dva para pločica u različitim bojama (zanimljiv izbor su tamnocrvena i tamnoplava). U svakom slučaju vodite se vašim željma i ne možete da pogrešite.

ideje-za-krecenje-kupatilo.jpg

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts