Najbolje frizure za duguljasto lice

Verovatno iz iskustva znate da čak i odlično urađena i oblikovana frizura na pogrešnom obliku lica može dati katastrofalni utisak.

Prava frizura je zapravo traženje idealnog rešenja, oblika i geometrije u skladu sa trendovima, ličnošću ali I proporcijama lica.

Tako će frizura imati maksimalni učinak da sakrije negativne a istakne sve pozitivne strane vašeg lica.To jeste zadatak dobrog frizera i stiliste, ali je jako bitno da aktivno učestvujete u izboru frizure, primite savete, ali krajnja odluka je samo vaša!

U jedno ipak budite sigurni – bez obzira na to kakav oblik lica imate, postoji dosta frizura koje će upravo vama savršeno pristajati. Najpre odredite tip oblika vašeg lica, pa ako utvrdite da je lice duguljasto ili izduženo, evo šta je najbolje činiti:

Za duguljasto lice postoji širok spektar mogućnosti oblikovanja, i brojne su moderne frizure upravo za vaš oblik lica.

Osnovni cilj oblikovanja prave frizure za duguljasto lice je da se lice učini kraćim i širim. Tako će frizura dati iluziju savršenog ovalnog lica.

Idealne frizure za duguljasto lice imaju dužinu do brade ili ramena. Volumen i bujnost kode treba da su naglašeni. Tako će frizura prošiririti duguljasto lice.

Frizure za duguljsto lice za dugu kosu

Savetuju se slojevite talasaste, stepenaste i kovrdžave frizure ako je reč o dugoj kosi. One odlično smekšaju izduženo lice. Tipičan primer je glumica Sara Džesika Parker.

duguljasto-lice-duga-kosa

Frizure za duguljsto lice za kosu srednje dužine

Probajte da nosite srednje frizure sa nešto dužim pramenovima slojevima na vrhu, ali ne podižite kosu. Odlične su stepenaste paž frizure, gde ćete se poigrati asimetrijom.

duge-siske-kratka-kosa

duguljasto-lice-srednja-kosa

Frizure za duguljasto lice za kratku kosu

Za kratku kosu i izduženo lice, najbolje su neformalne frizure, kao što je klasični paž oblik, sa malo dužim šiškama. Lepo će oblikovati lice i ako je paž kratko ošišan – vizuelno će skratiti lice.

duguljasto-lice-kratka-kosa

Frizure za duguljasto lice za kovržavu kosu

Kovrdžava kosa je više nego poželjna ako imate izduženi oblik lica.Ona prosto ima funkciju da ublaži oblik lica i smekša ga. Lokne su zaista jedan od poželjnih izbora za duži oblik lica.

duguljasto lice kovrdava kosax

Frizure za duguljasto lice sa šiškama

Frizure sa šiškama su gotovo obavezne ako imate duguljasto lice. One skraćuju lice I daju mu potrebnu širinu. Najbolje su ravne kraće, jednake šiške.

Dobar izbor su i punije guste šiške koje će dodirivati obrve. Tako će dugačko čelo biti prekriveno a vi ćete imati obezbedjen ženstveni I moderan izgled.

Tamniji tonovi pri farbanju kose, ako imate duguljasto lice, treba da budu na vrhovima, a svetlije pramenove ostavite sa strane, i eto iluzije kraćeg lica!

Pogledajte koje su frizure izabrale neke poznate zvezde sa duguljastim tipom lica:

duguljasto lice zvezdex

Oprez – pogrešne frizure za izduženo lice

Ne birajte frizure koje idu u visinu – podignuta kosa, natapirana kosa koja ide u visinu…

Frizure koje nemaju nikakve šiške vam takodje neće pomoći.

Tanka ravna kosa do brade je frizura koju treba da izbegavate, jer frizure koje su bez volumena I bujnosti dodatno izdužuju lice.

Izbegavajte da nosite predugačku kosu, i svaka dužina veća od one do ramena, ima obavezan efekat izduživanja koji vam ne treba.

Pogrešan izbor su i frizure koje imaju razdeljak na sredini. Poznato je da ovakav razdeljak naglašava izduženost lica.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts