Kako da na svakoj fotografiji izgledate savršeno

Možda ne volite da stajete pred kameru jer na ovaj način ne može da dođe do izražaja vaša lepota ili šarm: ukratko, niste fotogenični! Verovali ili ne, ne postoji osoba koja ne može da ima odličnu ličnu fotografiju. Vešt fotograf ume propustiti nadfizički element skoro svakog modela kroz svojstvo njegovog izgleda. Model nikako ne mora biti mlad i nedokučive lepote kako bi učinio odličnom fotografiju na kojoj se nalazi.

Međutim, za razliku od umetničkih fotografija, da bi izgledali srećni na fotografijama sa društvom ili u porodičnom okrilju – najsigurniji je način da u tim trenucima zaista budete srećni, jer ovo je pravi potez da na svakoj fotografiji budete savršeni. Postoje i neka jednostavna pravila fotografisanja koja će vas učiniti više fotogeničnom osobom. Kroz 25 tačaka o tome kako biti fotogeničan ovaj članak će doprineti tome da ubuduće na fotografijama izgledate onako kako ste oduvek želeli. Ne zaboravite da se fotogeničnost uči kao i svaka druga veština.

Fotogenicnost

1. Ukoliko imate tendaciju da na svakoj fotografiji zažmurite, zatvorite oči dok vas kamera pozicionira i otvorite ih neposredno pre blica. Da više nikada ne žmurite na fotkama!

2. Da bi izbegli dublu bradu, blago isturite glavu unapred. Neznatno donju vilicu pomaknite naniže. Ovo vam može delovati čudno, ali je efikasno.

3. Budite sigurni da ste dobro našminkani. Pred kamerom postaje očigledno kada se šminka ne uklapa u ton kože. Vodite računa da ne dođe do očiglednog raskoraka između tona šminke i nenašminkanog područja; vrata i dekoltea.

4. Maskara je obavezna! Zbog maskare su oči veće i na fotografiji će biti veći akcenat na očima. Što su oči više u prvome planu, to će doprineti tome da više svetla reflektuju i radi toga će one bukvalno svetlucati.

5. Pogledajte svoju omiljenu fotografiju sebe i pokušajte da ih napravite više takvih. Da li vam se na njoj dopada kako se smejete? Kada se sledeći put budete fotografisali pokušajte da imitirate poželjne mimike i/ili gestove.

6. Probajte ovaj stari trik: kada se smešite držite jezik za zubima. Na ovaj način odstranjujete mogućnost ružnog, preterano otvorenog osmeha.

7. Istaknite svoje obrve, jer one odražavaju vašu ličnost i emocije. U tu svrhu se možete poslužiti nešto tamnijom olovkom za obrve.

8. Uverite se da vam je kosa blistava. Ako ste kratki s vremenom, na kosu dodajte malo spreja za njen bolji izgled.

9. Fotografija sve naglašava, pa se potrudite da na njoj izgledate uglađeno. Umereno korišćenje pomade je poželjno za dobru fotografiju.

10. Pogledajte ka svetlosti neposredno pre nego se načini fotografija. Na ovaj način ćete izbeći efekat crvenih očiju.

11. Očistite obraze vlažnom maramicom, a potom je utisnite u gagodice da bi dobili ružičastu senku na njima. Ovaj trik je vrlo efikasan.

12. Veštačke suze mogu pomoći da vaše oči izgledaju budnije i blistavije.

13. Rumenilo je obavezno! Bez rumenila će vaše lice izgledati dvodimenzionalno. Srednje roza nijansa rumenila će pomoći pri oblikovanju lica.

14. Razmislite o uglovima. Ne slikajte se direktno s lica. Mnogo su bolje ¾ fotografije za isticanje karaktera lica.

15. Isprobajte pozu ’’crveni tepih’’: ruka na kuku, telo zarotirano postrance i glava unazad, sa očima usmerenim u kameru. Ovako ćete izgledati vitkije.

16. Vaša koža treba da bude umereno sjajna, ali previše proizvoda koji doprinose njenom sjaju ili masna koža će učiniti da na fotografiji izgledate katastrofalno.

17. Oprezno stavite na vrat i dekolte malo proizvoda koji doprinose sjaju kože. Ovako će vaša koža asocijatirati na mladost.

18. Stanite ispred belog zida. Svetle pozadine ulepšavaju lice.

19. Nanesite svetao karmin. Taman ruž za usne će učiniti lice distanciranim i starim.

20. Fotografišite se što više! Ni najuspešniji top modeli ne bivaju ’’uhvaćeni’’ u prvome kadru. Opustite se i uživajte.

21. Ako ste viši od osobe koja drži kameru, sedite. Ne želite da vam lice izgleda izobličeno.

22. Izbegavajte da stojite direktno pod veštačkim svetlom, jer to doprinosi nepoželjnim svetlosnim efektima. Umesto toga, stanite pred prirodni izvor svetla – pored prozora ili nekog drugog mesta gde meki izvor svetla pada bočno u odnosu na lice.

23. Unesite neki objekat u fotografiju, recimo cvet. Pomoći će vam da opustite držanje. Takođe će nadograditi vaš karakter.

24. Da bi vaše oči izgledale sjajnije, pogledajte u izvor svetlosti.

25. Šalite se sa fotografom. Neka vaš prirodni osmeh bude vaš adut.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts