Prirodne maske protiv celulita

Celulit je najčešće posledica nezdrave ishrane ali I genetike. Za borbu protiv ove napasti potrebno je mnogo truda I vremena, ali budite uporni I rezultati neće izostati.

Najpre smanjite masnu hranu, šećere, slatkiše, grickalice, presoljene obroke I nezdrave sosove. Tretmanu dodajte I povremeno vežbanje, aerobik, trčanje. Uz sve ovo, preporučuju sei lekoviti tretmani koji če proces gubitkacelulita ubrzati.

Prirodne maske protiv celulite možete da napravite I same, ako su vam dosadile kupovne skupe kreme I losioni koji možda na vašu “pomorandžinu koru “ baš I ne deluju kako ste očekivale.

Takodje, oslobodićete telo konzervanasa I drugoh veštačkih materija koje se koriste u pravljenju krema koje kupujete, jer ćete vašu masku za celulit napraviti od prirodnih materijala.

maske protiv celulita

Recept 1

  • 50 ml baznog ulja (kantarion ili ulje lešnika)
  • 15 kapi eteričnog ulja ruzmarina
  • 10 kapi eteričnog ulja kadulje
  • 10 kapi eteričnog ulja limunske trave
  • 5 kapi eteričnog ulja limuna

Sve ovo možete nabaviti u apoteci.

Ulja pomešajte I premažote područja napadnuta celulitom. Masirajte 15 minuta I to svakog dana.

Recept 2

  • 50 grama alge vakame
  • 100 grama pšeničnih mekinja
  • 80 grama krupne morske soli
  • voda prema potrebi

Mekilnje I so prokuvajte u 2 dl vode dok se ne zgusti. Dovoljno je kuvati minut-dva. Dodajte alge I još malo prokuvajte. Kada se smeša ohladi nanesite na željena mesta. Preko stavite foliju ili krpu da biste pojačali dejstvo maske. Nakon 10 minuta, oblogu isperite vodom.

Zeleni čaj

Zeleni čaj jedokazano sredstvo za ubrzavanje metabolizma I čišćenje organizma.  Ovaj čaj sadrži teobromin koji stimulišeizbacivanje masnoća samim tim I celulita. Pijte ga što češće I to bez šećera.

Brokoli

Brokoli je dokazano povrće koje pomaže pri dijetama. Ima vrlo malo kalorija ali je brokoli pun vitamina I minerala. Sprečava nastanak celulita jer popunjava rupice vaše “pomorandžine kore” jer utiče na stvaranje kolagena.

Pomorandže

Pomorandže su savršen lek protiv celulita. Ovo južno voće  ubrzava cirkulaciju i tako uklanja postojeći i smanjuje rizik od nastanka novog celulita.

Losos

Poznato je da je losos riba koja spada u hranu s takozvanim „dobrim masnoćama“. Losos pomaže telu da razgradi masnoće, a samim tim  smanjuje celulit.

Beli luk

Pored toga što je beli luk  odličan za jačanje imuniteta I kao prirodni antibiotik, pomaže cirkulaciji, patako omogućava da se celulit manje taloži.

Paradajz

Paradajz je pun vitamina C koji utiče na to da koža ostane glatka, nežna I zategnuta pa će celulit biti manje vidljiv.

Jabuke I krastavac

Jabuke su bogate antioksidansima kojI su zaslužni za izbacivanje štetnih materija iz tela. Tako pomažu smanjenju celulita. Krastavac je pun vode a pritom ubrzava probavu. Pomoćiće vam da izbacite višak nakupljene vode iz kože, I tako smanjiti količinu celulita.

sirce protiv celulita

Jabukovo sirće

Možete ga piti u tečnom stanju, a možete ga naći u apotekama u vidu kapsula. Bilo kako, jabukovo sirće je odlično za uništavanje celulita jer podsticanjem probave ubrzava mršavljenje I gubitak nepoželjne “narandžine kore”.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts