Kako odabrati ruž za usne prema boji kose

Ruž za usne – Saznajte kakav ruž odgovara uz vašu boju kose

Ruž za usne će najlepše izgledati kada je koža usana zdrava i negovana. Ako vodite računa o usnama, šminkanje će biti pravo uživanje.

Šminkanje ispucalih i dehidriranih usana je potpuno nepreporučljivo I sigurno će izgledati ružno.

Odgovarajući ruž

Dobro je to što u parfimerijama možete probati testere skoro svakog ruža, jer nekada će i biti konfuzije jer je izbor zaista preveliki: tu su mat ruževi, sedefasti, sa šljokicama…

Sedefasti i sjajni ruževi su dobri za večernje prilike i eksperimentisanje prilikom šminkanja.

Mat ruževi, koji su malo suvlji najbolji su za dnevne izlaske, pa je dobro da pre nego stavite karmin, usne namažete balzamom za negu.

Ruž sa hidrirajućim svojstvima je dobar izbor za dame sa osetljivim usnama, Ipak, ovakvi ruževi se lako skidaju pa se moraju često popravljati I nanovo mazati.

ruz za usne

Dugotrajni ruževi stoje satima po nanošenju. Možete opušteno jesti i piti, I on će ostati na mestu. Ipak, ako imate osetljive i suve usne nemojte preterivati sa svkodnevnim nanošenjem dugotrajnih karmina.

Usne će dodatno delovati dehidrirane i naborane, a može se desiti i da puknu. Zato ovi, prilično suvi karmini zahtevaju često nanošenje posebnog sjaja za usne.

Izaberite pravu boju

Izbor boje i nije tako težak ako znate kakav efekat želite, za koju priliku se šminkate i kakav ten imate kao i boju kose. Tako da će na primer za zelene oči važiti pravilo da će najlepše izgledati ako izaberete ruževe u boji mesa ili breskve.

Boje breskve i boje mesa i narandžasti ruževi su preporučljive damama koje žele da im usne deluju punije i veće. Ove boje su takodje dobre za dnevnu šminku. Boja breskve posebno se preporučuje za crvenokose dame.

Bordo, crveni i trula višnja su boje koje podjednako dobro stoje crnkama i plavušama. Naravno ako ruž dobro uklopite sa ostalom šminkom. Ove jarke boje su dobre za svečane prilike. Ipak, oprez ako imate tanke usne, sa bordo karminom, delovaće još tanje.

ruz crveni

Za tanke usne, dobar izbor su prirodni ruževi, odnosno u neutralnim bojama kao i ružičasti i pink karmini ali u što svetlijim nijansama. Rozi ruževi naročito lepo deluju ako se kombinuju sa ljubičastom senkom a posebno dobro stoji plavušama.

Trikovi za tanke usne

Ako imate tanke  izbegavajte tamne ruževe.  Najbolji ruževi za vas su oni u  pastelnim tonovima, koji pružaju svežinu. Usta će izgledati punija ako ih uokvirite po spoljnoj ivici olovkom koja je svega jednu nijansu tamnija od boje karmina.

Ruževi boje mesa takodje su dobri za naglašavanje usana i davanje dodatne punoće.

Ako ipak želite da stavite tamniji ruž, nanesite ga samo na ivice i na sredinu gornje i donje usne, a onda ih premažite svetlim ružem u istoj nijansi.

Ruževi prema boji kose

Plavušama najlepše stoje prirodne i svetle boje ruževa ali i svakako klasični crveni karmin. Boje narandže i breskve kao da su rezervisane za crnke. Ljubičaste nijanse karmina retko kome stoje dobro jer utiču na svežinu izgleda, pa možete delovati umorno sa ljubičastim karminom na usnama.

karmin pink

Za brinete su najpreporučljiviji ruževi u zemljanim tonovima, ali i crveni najbolje cinober ako imaju svetle oči.

Za crvenokose izbor ruža možda može predstavljati problem, ali, ako šminkom ne naglašavate oči, slobodno stavite i malo tamniji i upadljiviji ruž. S druge strane, ako ste šminkom istakle oči a pritom imate vatreno crvenu kosu – biće previše da uz to još imate i na primer bordo karmin.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts