Avene kozmetika – proizvodi na bazi termalne vode

Avene kozmetika je linija proizvoda na bazi termalne vode koja deluje umirujuće, antiiritacijski i protivupalno. Posebno je blagotvorna za osetljivu i problematičnu kožu. Avene termalna voda je osnovni sastojak svih proizvoda ove laboratorijske kozmetike.

Na osnovu recenzija i iskustva korisnika Avene kozmetičkih preparata, stiče se utisak da relativno visoke cene ovih proizvoda opravdava njihov visoki kvalitet.

Predstavljamo Vam nekoliko popularnijih Avene proizvoda za negu osetljive i problematične kože:

Avene proizvodi za sunčanje

Avène narandžasta linija proizvoda za zaštitu od sunca sa zaštitnim faktorima (30 i 50 plus) namenjena je naročito korisnicima sa osetljivom i suvom kožom. Preparati su namenjeni  zaštiti osetljive kože, blagotvorni su za crveno lice nakon sunčanja, vodootporni su i ne sadrže silikone ni paraben. Pogodni su za upotrebu je ne ostavljaju tragove na koži. Hidriraju kožu, sadrže antioksodanse i kremaste su strukture. Posebno su praktična pakovanja sa dozerom koji dodatno olakšava nanošenje preparata. Avene preparati za sunčanje će sigurno pomoći koži sklonoj opekotinama i koži koja je redovno izložena jakom suncu.

avene-sunce

Kolekcija za sunčanje za bebe i decu sadrži zaštitni faktor 50 +. Ovi preparati su bez parfema i vodootporni. Ne sadrže parabene i ne ostavljaju bele tragove na koži posle nanošenja. Lagane su i hidrantne strukture sa sadržajem snažnog antioksidansa.

avene-deca-sun

Za osetljivu kožu beba i dece, najbolje je ponoviti nanošenje svaka 2 sata i nakon kupanja.

Avene linija proizvoda za masnu kožu – “CLEANANCE “

Ovi preparati su posebno namenjeni koži koju muče akne i bubuljice, preterana masnoća i zapušene pore na koži. “Cleanance” proizvodi i TriAcnéal linija preparata regulišu lučenje masnoće, umiruju iritacije, a nakon upotrebe koža je čista i bez masnog sjaja.

aven-masna-koza

U okviru ove kolekcije posebno izdvajamo “CLEANANCE” vodu za čišćenje koja bez ispiranja nežno uklanja nečistoće s lica, umiruje  i skida šminku (uključujući i vodootpornu) i pomaže u eliminisanju masnoća. Ne sadrži paraben a nakon primene ostavlja mat izgled i osećaj svežine na koži.

Avene termalna voda

Avene Termalna voda se koristi protiv upala, iritacija i za smirenje kože u slučaju opekotina, pojave akni, osipa (poelenskog kod beba), kod nadražene kože, iritacija posle brijanja i čišćenja kože, za osvežavanje kože dok ste na putovanju ili na boravku u prirodi. Takodje, fiksira šminku. Rasprši se po koži, a posle 3 minuta, tapkanjem papornim ubrusom se ukloni.

avene-thermal-water-1

Avene termalna voda se prodaje u pakovanjima od  50ml, 150ml i 300 ml. Najmanje pakovanje košta oko 500 dinara. Pošto je reč o prirodnom preparatu, uz konsultovanje sa lekarom, može se koristiti i u trudnoći.

Avene gel za pranje u pakovanju od 400 ml košta oko 2 400 dinara. Namenjen je svakodnevnom čišćenju suve i jako suve kože lica i tela, beba, dece i odraslih. Pomaže kod atopijskog dermatitisa i kod suve kože koja je stradala usled medicinskih terapija. Ne sadrži paraben i mirise. Mala količina gela se nanese na vlažnu kožu i umasira se. Temeljno se ispere a onda lagano osuši.

avene gel za pranje

Avene CLEANANCE GEL u pakovanju od  200ml košta oko 1 500 dinara. Ovaj gel za pranje kože bez sapuna je namenjen  mladoj problematičnoj koži, jer reguliše mašćenje i iritacije. Stavlja se na vlažnu kožu lica ili tela, a nakon što napravi penu, ispere se i pažljivo osuši.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts