Gde su povoljni peškiri za plažu i o čemu treba voditi računa pri izboru

Peškiri za plažu – informacije o cenama i saveti za izbor

Sigurno ste tokom zime makar jednom maštali o tome kako leškarite na plaži i uživate na pesku i u sunčevim zracima… Odlazak na more se bliži. Nabavite na vreme kvalitetan I atraktivan peškir za plažu kako bi to uživanje bilo detaljno! Povoljni peškiri za plažu mogu se naći u hipermarketima ali i u specijalizovanim radnjama kada su akcije u toku. Zato pratite situaciju i uštedite.

Birajte kvalitetni pamuk

Kvalitetni peškiri podrazumevaju materijal od stopostotnog pamuka i to gustog tkanja, odnosno velike gramaže po metru kvadratnom. Takvi peškiri su i jali I postojaniji, i moći će da izdrže oštar pesak, slanu vodu I jako sunce.

Povoljni peškiri za plažu obično su od redje tkanog pamuka kineske proizvodnje i mogu se naći u kineskim tržnim centrima vrlo jeftino. Ali znajte da će verovatno trajati jednu sezonu.

Važno je i da peškiri za plažu budu prostrani i veliki kako biste se osećali udobnije i kako ne biste morali da se njemu grčite da vas ne opeče koji kamenčić.

peskiri za plazu

Jarki i što veći peškiri za plažu

Ali I ako ne idete na more, već na reku, jezero ili ste rešili da letnje dane provodite na gradskom bazenu, peškir je i dalje bitan detalj.

Sa menjanjem modnih trendova po pitanju garderobe, menjaju sei deseni peškira. Tako su ove sezone moderni pamučni, što veći peškiri za plažu u jarkim bojama I sa izraženim desenom.

Home Centar u svojoj ponudi izdvaja peškire za plažu za odrasle i za decu.

Peškir za plažu dimenzija 90X170cm, ili veličline 90X160cm košta 1899 dinara u Home centru. Jeftinije ćete proći ako imate njihovu VIP karticu, jer dobijate odredjeni popust. Ova kartica se relativno lako dobija već pri prvoj kupovini u prodavnicama Home Centra.

Peškiri za plažu koje nudi proizvodjač “Svilanit” su uglavnom svetli u različitim nijansama ljubičaste boje i motivom galeba. Neonske boje  u kombinaciji sa ovim detaljem će osigurati da budete primećeni na plaži. Peškiri su 100 posto pamučni.

Dečiji peškiri za plažu

Peškiri “DELTATEKS”, takodje imaju liniju za plažu i izradjeni su od 100 posto pamučnog frotira. Dimenzije većih peškira koje nude su:  50x100cm, 65x130cm I 70x140cm.

deciji peskiri za more

 

Dečiji peškir za plažu sa aplikacijom junaka iz crtaća Ben Ten, dimenzija  70 x 140 cm košta 1.485 dinara.

Stamon je jako dobra i praktična vrsta peškira jer je u vidu specifičnog bade mantila koji će Vaš mališan rado nositi, nema spadanja peškira, a još ako je peškir sa motivom nekog omiljenog junaka – stamion je pun pogodak. Važno je da dete zaštitite od sunca I vetra kad izadje iz vode.

Stamion sa motivima Štrumpfova – vrsta ponča od peškira u plavoj boji dimenzija  60x110cm košta  1.290 dinara.

Dečiji peškir za plažu sa aplikacijom junaka iz crtaća “Cars” dimanzija 70 x 140 cm košta 1.414 dinara.

Veliki trgovinski lanci

Hiper marketi kao što su Metro ili Tempo, su nešto povoljniji i početkom letnje sezone obavezno imaju u ponudi i peškire za plažu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts