Pantenol rastvor protiv opadanja kose i peruti

U potrazi za pronalaskom nekog sredstva koje će Vam pomoći u borbi za kvalitetniju i jaču kosu, sigurno ste već čuli za Pantenol rastvor.

Pantenol rastvor se može nabaviti u svakoj apoteci i za bočicu od 100 ml treba izdvojiti oko 200 dinara. Ako ste strpljivi, ovaj preparat na bazi vitamina sigurno će Vam pomoći u borbi protiv peruti, slabe kose, protiv opadanja kose, protiv retke, oštećene kose…

Kako deluje Pantenol rastvor

Pantenol rastvor je koristan za brži rast kose, i to tako što će kompleksom vitaminakoje sadrži hraniti teme i pospešivati rast vlasi. Ovi vitamini korisni su i za oštećenu kosu ako se nanosi celom dužinom kose. Pantenol rastvor sadrži dekspantenol koji se u organizmu transformiše pantotensku kiselinu. Aktivni oblik pantotenske kiseline u tkivima je koenzim A koji je neophodan za metabolizam ugljenih hidrata, masti i belančevina, sintezu steroidnih hormona i detoksikaciju nekih proizvoda metabolizma.

Stimulišući deobu ćelija epiderma, Pantenol potpomaže ubrzavanju procesa regeneracije kože i kose, obezbedjuje hidrataciju vlasišta i ima umirujuće i antiupalno dejstvo.

Pantenol takodje obezbedjuje optimalnu PH vrednost kože. Učinkovit je kod svih tipova kose i koristi se jednako i za masnu kosu, i za suvu kosu. Vraća sjaj kose, srpečava njeno cvetanje i obnavljakosu koja je oštećena usled agresivnih hemijskih tretmana kao što su farbanje, blajhanje…

pantenol rastvor

Pomoći će nedovoljno pigmentisanim vlasima bez sjaja i elastičnosti i obnoviće oštećena vlasi koja su izazvanja sušenjem, feniranjem, peglanjem kose ili stavljanjem kiselinana kosu zbog na primer mini vala.

Osim za kosu, pantenol se uspešno koristi i za negu kože a u tom slučaju koriste se masti i kremovi sa dekspantenolom.

Kako se koristi Pantenol rastvor

Za pospešivanje rasta već postojeće kose u teme treba utrljavati pantenol rastvor dva puta na dan, tokom mesec dana. Može pomoći i kao deo terapije ćelavosti koja nije uzrokovana genetskim faktorima.

Njegova primena je raznolika. Može se dodavati u šampone i balzame za kosu, od njega se mogu praviti pakovanja za kosu u kombinaciji sa jajima, maslinovim, ricinusovim, bademovim, kokosovim ili drugim uljima sa povoljnim učinkom na kosu, mada će delovati i samostalno.

Način upotrebe – Veče pre pranja kose, utrljajte pantenol rastvor u teme uz blagu masažu, a onda njime poprskajte kosu celom dužinom.

Takodje, za perut je preporučljivo mešanje pantenol rastvora sa koprivinim kapima. Za ubrzan rast , napravite masku od pantenola i ricinusovog ulja. Dobro bi bilo da pantenol na kosi držite celu noć, ali delovaće i ako je na kosi nekoliko sati.

Pantenol možete utrljavata samo u krajeve kose da biste sprečili cvetanje. U ovom slučaju ne morate ga ispirati. Možda ćete primetiti da Vam je kosa na koju ste naneli pantenol malo ukrućena, ali to je normalno.

pantenol2

Uputstvo za upotrebu kaže da je potrebno utrljavanje u teme dva puta dnevno, ali možete ga koristiti i redje. Nekada se koristi nerazblažen, dok ga možete koristiti i mešanjem sa vodom u razmeri jedan prema jedan.

Rezultati

Pošto kosa raste u proseku 1cm mesečno, naravno da neku veliku razliku nećete primetiti brzo. Važno je da budete strpljivi i istrajni. Verovatno će proći 2 do tri meseca dok ne primetite neke značajne promene u kvalitetu kose.

Iako se čini da je u pitanju dug period, znajte da instant rešenja nema i da morate biti istrajni.

Čuvajte Pantenol rastvor u originalnoj zatamnjenoj staklenoj flašici i ne presipajte ga u bočice sa raspršivačem već to činite samo pre upotreb uzimajući količinu koja Vam je potrebna za jedan tretman.

Kada otvorite bocu, rastvor će biti aktivan, odnosno lekovit za Vašu kosu samo do 30dana nakon otvaranja pakovanja i to na temperaturi do 25 stepeni. Rok upotrebe neotvorene bočice je tri godine.

Sastav Pantenol rastvora:

1ml rastvora sadrži :dekspantenola 50 mg, a ostali sastojci su natrijum-benzoat, monohidrat, prečišćena voda natrijum-citrat i limunska kiselina.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts